Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş, Adana'da

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Menteş, Adana'da
Menteş, adliye ile yapımı devam eden Adalet Sarayı'nda incelemede bulundu, trafik kazasında yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın ailesine başsağlığı dileklerini iletti

ADANA (AA) - Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahattin Menteş, Adana Adliyesi ile yapımı devam eden Adana Adalet Sarayı'nda incelemede bulundu, trafik kazasında yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın ailesine taziyelerini iletti.

Adana Adliyesi Medya İletişim Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Menteş ilk olarak beraberinde Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürü Aytekin Sakarya ile Adana Adliyesi'ne geldi.

Burada Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adana Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Yılmaz ve Adana Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mustafa Arslan ile çok sayıda hakim ve cumhuriyet savcısıyla bir araya gelen Menteş, bakanlığa bağlı kurumları inceledi.

Menteş, burada yaptığı açıklamada, görev yaptığı dönemden sonra Adana Adliyesi'nde ve kentte birçok şeyin değiştiğini belirterek, "Adana, potansiyeli itibarıyla İzmir kadar tercih edilmesi gerekir ama lojman sorunu, iş yükü, adliye binası sorunu bunları engelliyor. İnşallah bu sorunlar çözüldükten sonra talep gören bir şehir olacaktır. Projeleriniz çok güzel, elinize sağlık. Biz de bakanlık olarak yaptığınız projelere destek vermeye hazırız" diye konuştu.

- Ziyaretler

Menteş, Adana Adliyesi'ndeki incelemesinin ardından 7 Şubat'ta geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı İsmail Kaya'nın eşi Güzide Kaya'ya taziye ziyareti gerçekleştirip başsağlığı diledi.

Ziyaretin ardından heyet, Yüreğir ilçesi Köprülü Mahallesi'nde yapımı devam eden Adana Adalet Sarayı'nda incelemelerde bulundu. Menteş burada, yaklaşık yüzde 55'i tamamlanan inşaatla ilgili Yeldan ve şantiye şefi Halit Alptekin'den bilgi aldı.

Heyet daha sonra Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Açık Ceza İnfaz Kurumu inşaat iş kolu marifetiyle yaptırılan Adliye Uygulamalı Eğitim ve Sosyal Tesisi inşaatını da inceledi.

Adana ile çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ile ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği tesis hakkında bilgi veren Yeldan, Menteş'e, Adana Açık Ceza İnfaz Kurumundaki hükümlerin çam kozalaklarından yaptıkları "Kanatlı Kozalak" isimli kuş figürü hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.