Adana 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı
Karnavalın fikir öncüsü Bozkurt: "Son dönemlerde, ülkemizde meydana gelen tarifsiz acılar nedeniyle, daha önce ilan ettiğimiz karnaval programımızdan eğlenceye yönelik etkinlikleri çıkardık"

ADANA (AA) - Adana 4. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın fikir öncüsü Ali Haydar Bozkurt, "Son dönemlerde, ülkemizde meydana gelen tarifsiz acılar nedeniyle, daha önce ilan ettiğimiz karnaval programımızdan eğlenceye yönelik etkinlikleri çıkardık." dedi.

Bozkurt, kentteki bir otelde karnavalla ilgili düzenlenen basın toplantısında, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen etkinliğin başladığını söyledi.

Karnaval için Adana'ya gelen iş, sanat, spor ve cemiyet hayatının ünlülerinin tüm Türkiye'ye ve dünyaya "sevgi ve dostluk" mesajı verdiğini ifade eden Bozkurt, "Karnaval boyunca kültür ve sanat etkinlikleri, sanatsal sergiler, söyleşiler, kapalı mekan aktiviteleri, imza günleri, tanıtım etkinlikleri, çeşitli açık hava atölyeleri ve sportif gösteriler organize ediliyor." diye konuştu.

Son dönemlerde yaşanan acı olaylara değinen Bozkurt, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde, ülkemizde meydana gelen tarifsiz acılar nedeniyle, daha önce ilan ettiğimiz karnaval programımızdan eğlenceye yönelik etkinlikleri çıkardık. Tüm bu acılar bu kadar taze ve sıcak yaşanırken, buna duyarsız kalmamız mümkün değildi. Karnaval programımız sanat ve kültür etkinliklerinin ağırlıkta olduğu bir programa sahip. Bunun anlayışla karşılanacağını biliyoruz. Halkımızın karnaval günlerinde yine sokaklarda olmasını bekliyoruz. Onlarla birlikte karnaval havasını her zaman olduğu gibi birlikte soluyacağız."

Toplantıya, Adana Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Yarın sona erecek karnaval kapsamında dans gösterileri, kostüm, fotoğraf ve belgesel yarışması düzenlendi, gösteriler ve tiyatro oyunları sunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.