Adana'da çiftlik bekçisinin öldürülmesine ilişkin dava

Adana'da çiftlik bekçisinin öldürülmesine ilişkin dava
İşten kovulduğu çiftlikteki kasayı açmaya çalışırken kendisine engel olmak isteyen bekçi Yusuf Bolat'ı satırla öldürdüğü iddia edilen eski bekçinin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da işten kovulduğu çiftlikteki kasayı açmaya çalışırken kendisine engel olmak isteyen bekçi Yusuf Bolat'ı satırla öldürdüğü iddia edilen eski bekçinin yargılanmasına başlandı.

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve ayrıca 19 yıl hapis cezası istenen tutuklu sanık Reşat Konaç (47) ile avukatı katıldı.

Kovulduğu çiftlik evine kalan parasını almaya gittiğini belirten sanık Konaç, birini öldürdüğü için yaşamak bile istemediğini, pişman olduğunu ifade etti. Konaç, savunmasına şöyle devam etti:

"Bekçi Yusuf Bolat (61) ile karşılaştık. Bana neden geldiğimi sordu. Ben de paramı almaya geldiğimi söyledim. O da ağanın olmadığını gitmemi söyleyip, tüfek çekti. Boğuştuk. Tüfeği elinden alıp attım. Bıçakla saldırıp 2 yerimden beni yaraladı. Kan kaybedince gözüm karardı, şuurumu kaybettim. Ellerini bağladım, sonrasını hatırlamıyorum. Öldürme amaçlı gitmemiştim, paramı almaya gitmiştim."

Dinlenen tanıklar sanığı yalanladı. Çiftlik sahibi ise sanığa eksik para vermediğini belirtip, şikayetçi oldu.

Mahkeme heyeti, sanık Konaç'ın tutukluluğunun devamına karar verip cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesine sevk etti.

Duruşma, dinlenmeyen tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Havutlu Mahallesi'ndeki çiftlik evindeki işinden kovulan Reşat Konaç, 1 Şubat 2016'da çiftliğe gidip kasadaki paraları almak isterken karşılaştığı bekçi Yusuf Bolat'ı ellerini bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra satırla başına vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.