Adana'da Fetö'cü 31 Öğretmenin Yargılanması Başladı

Adana'da Fetö'cü 31 Öğretmenin Yargılanması Başladı
Adana'da FETÖ terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 26'sı tutuklu 31 öğretmenin yargılanmasına başlandı

ADANA (AA) - Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 15'er yıl hapis cezası istemiyle davaya açılan 26'sı tutuklu 31 öğretmeninin yargılanmasına başlandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya aralarında meslekten ihraç edilenlerin de olduğu tutuklu sanıklar Nazım Akyol, Hasan Acar, Halil Kangal, Mehmet Gözeğir, Recep Orakcı, Salim Daş, Levent Çiftdal, İbrahim Yıldız, Mustafa Altunal, Ahmet Özdemir, Hakan Bayten, Ramazan Sevim, Tahsin Uysal, Osman Kalender, Atila Kumru, Ahmet Mart, Sezgin Sürme, Rifat Göbekli, Mustafa Peker, Kadir Körkün, Zeynel Ahmet Öztürk, Esef Donat, Ömer Yılmaz, Hüseyin Çankal, Hikmet Özdemir ve Halil Sürme tutuklu bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

Tutuksuz sanıklar Abdulhalim Şahin, Ahmet Akım, Murat Mayam ve İsa Tekin Çimen ise duruşmada hazır bulundu. Hakkında zorla getirilme kararı verilen tutuksuz sanık Ali Kemal Denge ise duruşmaya gelmedi.

Darbe teşebbüsünde bulunanları lanetledi

Sanıkların kimlik tespitlerinin ardından savunmaları alındı.

Sanıklardan Osman Kalander, ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için geçmişte FETÖ'ye ait evlerde kaldığını belirterek,"Üniversite sonucu öğretmen oldum, görev yaptığım tüm okullarda maddi durumu kötü olan öğrencilere yardımlarda bulundum, bazı öğrencilere bu cemaati teşvik ettiğim doğrudur. Ancak bu yapıyı bir örgüt niteliğiyle tavsiyede bulunmadım, bütün gayretim maddi durumu iyi olmayan öğrencilere yardım etme amaçlıdır. Sohbetlere katıldığım doğrudur, neredeyse tüm il ve ilçe şube müdürlerinin de bu sohbetlere katıldığı doğrudur. Hiçbir kötü alışkanlığım yoktur, inancım ve ahiret hayatım için daha güzel bir yaşam için dini kitapların okunduğu, dini sohbetlerin yapıldığı cemaat toplantılarına mesai arkadaşlarımla katılmakta bir mahsur görmedim."ifadelerini kullandı.

KHK kapsamında kapatılan Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği ile Aktif Eğitimciler Derneğine üye olduğunu da ifade eden Kalander, örgüt üyesi olmadığını, ByLock programını kullanmadığını, darbe teşebbüsünde bulunanları lanetlediğini söyledi.

Ahmet Özdemir ise KHK ile kapatılan Aktif Eğitim-Sen üyesi olduğunu ancak kimseyi örgütün dershanesine yönlendirmediğini, kimseyi gazete veya dergi abonesi yapmadığını savundu.

Hasan Acar da üyesi olduğu Aktif Eğitim-Sen'in FETÖ ile bağlantısını bilmediğini öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

Muhabir: Neşet Karadağ




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.