Adana'da hırsızlık şüphelisinin öldürülmesi

Adana'da hırsızlık şüphelisinin öldürülmesi
Eşinin işlettiği dükkana girip hırsızlık yapmak istediği öne sürülen kişiyi öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı

ADANA (AA) - Adana'da, eşinin işlettiği dükkana girip hırsızlık yapmak istediği öne sürülen kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık hakkında 19 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde, geçen yıl eşinin işlettiği kuaför dükkanına hırsızlık yapmak için geldiği öne sürülen Mustafa Bulut'u tabancayla ateş ederek öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Sinan Güzel (36) hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısı, tutuklanan Güzel hakkında, Adana 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" suçlarından dava açtı.

Şüpheli Güzel'in eyleminin, öldürmeye değil yaralamaya yönelik olduğu belirtilen iddianamede, evinin altında bulunan eşine ait iş yerine aynı gece içerisinde kısa aralıklarla 2 kez girmeye çalışan hırsızları gören şüphelinin, maruz kaldığı saldırı karşısında içine düştüğü korku, telaş ve şaşkınlık ile maktulün de aralarında bulunduğu karanlık ortamdaki hırsızlara doğru 2 el ateş ettiği belirtildi.

Şüphelinin maktulü daha önceden tanımadığı, dolayısıyla aralarında öldürmeyi gerektirecek bir husumetin de bulunmadığı vurgulanan iddianamede, "Hayati tehlike oluşturan isabetin bir adetle sınırlı kalmış, şüphelinin hayati bölgeleri hedef alarak ateş ettiğine dair bir bulguya rastlanmamış, tabancasında 6 mermi daha bulunmasına rağmen sadece iki kez ateş etmiştir. Şüphelinin kastının öldürmeye yönelik olmayıp yaralamaya yönelik olduğu değerlendirilmiştir." denildi.

Cumhuriyet savcısı iddianamede, "Adama öldürmeden" 16 yıl, "silah bulundurmaktan" da 3 yıl hapsini istediği sanığa, haksız tahrik indiriminin uygulanmasını da talep etti.

Şüpheliye, "ikametinin altında bulunan iş yerine hırsızlık yapmak amacıyla girilmeye çalışılması nedeniyle atılı suçu işlediği" gerekçesiyle meşru savunma sınırlarına göre ceza verilip verilmeyeceği de mahkemenin takdirine bırakıldı.

Geçen yıl 10 Ocak'ta, merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde Sinan Güzel, oturdukları evin alt katındaki eşine ait kuaföre hırsızlık amaçlı geldiği öne sürülen Mustafa Bulut, Mustafa Önal, Rojhat Ceylan, Emrah Öz ve Mahsum Oral'a tabancasıyla ateş etmiş, sırtından yaralanan Mustafa Bulut kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmiş, Sinan Güzel de tutuklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.