Adaylık sürecinin parlayan yıldızları! Ortak noktaları Konyalı olmaları!

Adaylık sürecinin parlayan yıldızları! Ortak noktaları Konyalı olmaları!
 Muhabir
AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayını yarın açıklaması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için öne çıkan iki ismin Konyalı olması dikkat çekiyor. Ankara için yine Konyalı bir isim zikrediliyor

Yerel seçime gidilen süreçteki en önemli gelişmelerden biri AK Parti’nin İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki büyükşehir, il ve ilçe belediye başkan adaylarını açıklaması olacak.

istanbulda-konyali-kapismasi.jpg

AK Parti Basın Sözcüsü Ömer Çelik Türkiye genelindeki tüm belediye başkan adaylarını 7 ve 15 Ocak tarihlerinde açıklayacaklarını duyurmuştu. Ardından AK Parti’nin İstanbul ile birlikte birçok şehir için belirlediği belediye başkan adaylarını 7 Ocak tarihinde açıklayacağı bilgisi geldi.

İSTANBUL’DA KONYALI İSİMLER DİKKAT ÇEKİYOR

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak hangi ismi açıklayacağı merak konusu olurken, kulislerde Konyalı iki isim öne çıkıyor.

Bunlardan ilki geçmiş dönemde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapan, şimdilerde AK Parti birinci sıra İstanbul Milletvekili olan Murat Kurum. Aslen Konya Karapınarlı olan Murat Kurum, Bakanlık yaptığı süreçteki başarılı çalışmaları, Türkiye’de üst üste yaşanan, sel, orman yangını ve deprem gibi felaketlerde göstermiş olduğu çaba ve hızlı reaksiyon ile tüm Türkiye’nin gönüllerini kazanmıştı.

istanbul-adayi-murat-kurum.jpg

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday göstereceği en güçlü ismin Murat Kurum olacağı ifade ediliyor. Murat Kurum ile ilgili partiye yakın isimler sürecin hayırlı olması yönündeki mesajlarını sosyal medya hesaplarından çoktan paylaşmaya başladı.

İSTANBUL’A ADAY OLABİLECEK İKİNCİ İSİM DE KONYALI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için dikkat çeken isimlerden biri de İstanbul Valiliği görevini uzun yıllar yürüten, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde başkanın belirlenemediği seçim sürecinde kısa bir süreliğine Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da vekalet eden, şimdilerde ise İçişleri Bakanı olarak görev yapan Ali Yerlikaya’nın ismi öne çıkıyor.

istanbul-adayi-ali-yerlikaya.jpg

İçişleri Bakanlığı görevine getirildikten sonra suç şebekelerinin üzerine adeta bir kara bulut gibi çöken ve Konya’nın yetiştirdiği önemli bir isim olan Ali Yerlikaya’nın Bakanlık’taki çalışmaları takdir ile karşılanıyor. İsminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için anılıyor olmasına karşılık Yerlikaya’nın kısa bir süre önce İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi, kısa zamanda yaptığı başarılı çalışmalar dikkate alınarak Bakanlık’taki görevinin devam edeceği yönündeki beklentiler ağır basıyor.

ANKARA İÇİN DE KONYALI BİR İSİM KONUŞULUYOR

ankara-adayi-fahrettin-koca.jpg

Seçime gidilen süreçte en çok merak edilen konulardan biri de AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın kim olacağı konusu… AK Parti’nin Ankara adayı için de yine Konyalı bir isimden bahsediliyor.

Özellikle pandemi döneminde yaptığı çalışmalarla dikkat çeken, Türkiye’nin sağlık alanında gösterdiği ilerleme ivmesini daha üst seviyelere taşımaya gayret eden ve bu gayreti ile takdir toplayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın ismi Ankara kulislerinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olabileceği yönünde anılıyor.

AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak belirlediği ismi 15 Ocak Pazar günü açıklaması bekleniyor.

Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için aşağıdaki linki tıklayarak WhatsApp grubumuza dahil olabilirsiniz https://chat.whatsapp.com/EMhe2A1A0esChU9ySiRiYR

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.