Adem Bulut İnşaat’tan Konya’ya 2 büyük yeni proje

Adem Bulut İnşaat’tan Konya’ya 2 büyük yeni proje
 Muhabir
Adem Bulut İnşaat, Konya’da 2 yeni projesiyle 380 yeni konutla şehre değer katmaya hazırlanıyor.

Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tamyüksek, yüksek faizlerin piyasayı olumsuz etkilediğini belirterek, “Faiz düşük olsa insanlar konut ve iş yerini bir yatırım aracı olarak düşünebilir” dedi.

Adem Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tamyüksek, inşaat sektörü ile alakalı önemli açıklamalar yaptı. Tamyüksek, sektöre ilişkin çarpıcı açıklamalar yaparken, yüksek faizlerin piyasayı olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Pandemi döneminde inşaat sektörünün olumsuz etkilendiğini açıklayan Tamyüksek, “Pandemide ülkemiz çok zor bir süreç atlattı. Çalışma saatleriyle alakalı kısıtlamalara gidildi. O dönemlerde çok zorlandık. Şantiyeler çalışmadı. Satışlarla alakalı ciddi bir daralma oldu. Pandemi döneminden sonra inşaat sektörü yapım ve satış anlamında aslında bir ivme kazandı. Bu süreçte pek konut üretiminde bulunmasak ta sanayi üretiminde bulunduk” dedi.

1.jpeg

KREDİYE ULAŞMAK ZORLAŞTI

6 Şubat depreminde ülkenin büyük bir felaket yaşadığını kaydeden Tamyüksek, “Depremin olmasının ardından bazı mevzuatların değişti. Ekonomik anlamda alınan tedbirler inşaat sektöründe sürdürebilirliği biraz zora soktu. Faizler yükseldi. Krediye ulaşmak zorlaştı. Konut yatırım aracı olmaktan çıktı. Hal böyle olunca ister istemez bir daralma oldu. Arz talep dengesi de biraz bozuldu. Piyasadaki hareketsizliğin en büyük nedeni yüksek faiz. Parası olan insanlar parasını faizde değerlendiriyor. Faiz düşük olsa insanlar konut ve iş yerini bir yatırım aracı olarak düşünebilir. Belli bir zaman sonra bunu satıp kar elde edebilir. Çalışan kesimin şuan alması çok zor. Kredi oranları düşük olsa bu piyasaya bu olumlu yansır. Şuan ki geldiğimiz noktada ise talep var ama talebi karşılayabilecek şartlar çok uygun değil. Kredi faizleri çok yüksek olduğu için insanların paraya ulaşması iyice zorlaştı. Dolayısıyla kredili satış hemen hemen bitti diyebiliriz. 2026 yılının sonlarına doğru piyasada ciddi bir arzın olacağını düşünüyorum. Firmalar bu noktada kendini hazırladılar. Kentsel dönüşüm işi biraz daha hızlandırmış oldu” diye konuştu.

2.jpg

FİNANS ERİŞİMİN SAĞLANMASI LAZIM

Arsa sorunlarının hızlıca çözüme kavuşturulması gerektiğini anlatan Tamyüksek, “Arsa ile alakalı yaşanan bazı sıkıntılar çok hızlı çözülebilirse konut yapımı daha da hızlanabilir. Hız kazanabilmesi için kamunun da duyarlı olması lazım” dedi.

3.jpg

ELEMAN YETİŞMİYOR, İNSAN KAYNAKLARI OLUŞTURULMALI

Günümüzde nitelikli ve donanımlı eleman bulmanın çok zor olduğuna dikkat çeken Tamyüksek,” Yine en büyük sorunlardan bir tanesi ise alttan gelen yetişmiş elamanın olmamasıdır. Yani alttan gelen, sıvacı, boyacı, kalıpçı, demirci, alçı, ustaları yetişmiyor. Buralarda insan kaynakları oluşturmamız lazım. Düşük faizli kredinin uzun yıllara yayılıp vatandaşla finans erişiminin sağlanması gerek. O zaman daha çok ciddi bir ivme yakalayabiliriz” şeklinde konuştu.

5.jpg

ANORMAL FİYAT VARSA ARAŞTIRILMALIDIR

Tamyüksek, vatandaşların daire alırken dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Vatandaşların halk arasında bilindik ve güvenilir yerlerden ticaret yapması gerektiğini dile getiren Tamyüksek, “Bu bir süreç. Alınacak olan bir daire anormal bir fiyat varsa sözleşme anlamında dikkatli olmaları gerekmektedir. Yarı yarıya alınması temelden mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

KALİTE GÜVEN VE MEMNUNİYET

Tamyüksek, kalite ve güvene vurgu yaptı. Tamyüksek, “Adem Bulut İnşaat olarak yıllardır inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Müşterilerimizle olan iletişimizi memnuniyet esasına dayalı olarak gerçekleştiriyoruz. Adem Bulut İnşaat markasıyla beraber halkımızın zihninde kalite ve memnuniyet barındırdık. Marka bilinirliğimizi, kalite, güven ve memnuniyet kapsamında özetledik. Ülkemize yeni çözümler ve üretimler sunabilmek adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Konyalı hemşehirlerimize hizmet etmekten dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

PROJELERİ TEK TEK ANLATTI

Tamyüksek sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Önümüzdeki 2,5 yıllık zaman diliminde yatırım planlamasını aldığımız projeler var. Selçuklu Sancak Bölgesi’nde Masra Yaşam ve Masra Bahçe adı altında önemli bir projemiz var. 200 dairelik bir projemizi gerçekleştireceğiz. Şuan ruhsat alma aşamasındayız. İnşallah başlayacağız. Dairelerimiz 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde olacak. Kapalı otoparkı ve güvenliği bulunacak. Meram’da Asaf Evleri adı altında 180 dairelik bir projemiz olacak. Şuan arsa çözümü devam ediyor. Arsa paydaşlarının çoğu ile anlaştık. Orada da projemiz 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde olacak. Bunlar şuanda gerçekleştireceğimiz büyük projeler. İnşallah 2,5 yıl içinde hepsini tamamlamayı hedefliyoruz”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.