"Adı Kadın Türküler"

"Adı Kadın Türküler"
Müzisyen Evrim Kaşıkçı, tamamı kadın türkülerinden oluşan konser verdi

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Akademik Danışmanı ve müzisyen Evrim Kaşıkçı, tamamı kadınlara özel yazılmış türküleri seslendirdi.

Kaşıkçı, TÜ Balkan Kongre Merkezi'ndeki konserde, Hanım Ayşem, Pakizem, Fadimem, Nazikem, Halimem, Remziyem, Kadriyem, Nuriyem, Fatmem ve Kazibem türkülerini söyledi.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca Balkan göçmeni aile olduğunu, Balkan göçmenlerinin savaşlarda Türkiye'nin dört bir yanına savrulduğunu belirten Kaşıkçı, şunları kaydetti:

"Bizler de o ailelerden biriyiz. O göçler sırasında en büyük acıları kadınlarımız çekmiş. Bu kadınların kocaları, asker olarak cephelere gitmiş, kimileri şehit olmuş. Geri dönemeyerek aileleri dağılanlar olmuş. İnsanlarımız, evlerini barklarını kaybetmiş. Kadınlar, tecavüze uğramış, öldürülmüş. Savaşlarda asıl acıları kadınlar yaşamış aslında. Bizim kültürümüzde kadın, başımızın tacıdır. Bugün kadınlara yapılanları medyada gördüğünüzde bir insan olarak buna kayıtsız kalamıyorsunuz. Kadın; kardeşimiz, anamız ve bacımızdır."

Kaşıkçı, kadını yok saymaya yönelik ulusal ve uluslararası anlamdaki tüm siyasi, ahlaki, yasal ya da yasa dışı davranışlara karşı duruşun bir dışa vurumu olarak "Adı Kadın Türküler" albümünü düzenlediklerini aktararak, "Bunu tüm dünya kadınlarına armağan ediyorum" ifadelerini kullandı.

Albümün geçen yıl hazır olduğunu ifade eden Kaşıkçı "Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi olayına denk geldiği için albümü çıkarmadım. Allah, Özgecan kardeşimizi nurlar içinde yatırsın" diye konuştu.

Konsere akademisyenler, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.