Adıyaman'dan Diyarbakır'a "kardeşlik kervanı"

Adıyaman'dan Diyarbakır'a "kardeşlik kervanı"
Düzenlenen kampanya kapsamında, 3 tır gıda maddesi Diyarbakır'a gönderildi

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Sivil Toplum Platformu'nun başlattığı "Adıyaman'dan Güneydoğu'ya Kardeşlik Kervanı" kampanyasıyla toplanan yardımlarla alınan 3 tır gıda maddesi, Diyarbakır'a gönderildi.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Valilik bahçesinde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Güneydoğu'da bazı kentlerde yaşanan terör olayları sonrası bir kısım mağdur ailenin Adıyaman'a geldiğini söyledi.

Devlet olarak bu ailelere en iyi şekilde baktığını dile getiren Mahmut Demirtaş, "Ancak en büyük örnek davranışı bugün burada görüyoruz. Ben Adıyaman'da 100'e yakın sivil toplum örgütüne, kamu kurumlarına, özellikle de sağduyulu Adıyamanlı hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara da PKK terör örgütünün, Suriye'nin bir bölgesinde yaptıkları gibi Güneydoğu'da da kanton bölge oluşturarak Türkiye'den ayırmaya çalıştığını söyledi.

Bu planın halkın büyük sağduyusuyla boşa çıktığına dikkati çeken Boynukara, halkın devletine ve milletine olan bağlılığıyla PKK'nın planının tutmadığını ve planlarının başlarına yıkıldığını vurguladı.
Adıyamanlılara yardımlarından dolayı teşekkür eden Boynukara, "Türkiye'nin farklı yerlerinden bu tür ilişkileri sürdürmenin bu ülkenin birliği ve kardeşliğine olumlu katkısı olacağına inanıyorum" dedi.

Adıyaman Sivil Toplum Platformu adına konuşan Ali Deniz ise terörün insanlık dışı bir yöntem olduğunu ve platform olarak terör mağduru ailelerin yanında olduklarını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından, kampanyada toplanan 170 bin lira ile 2 bin 500 aileye yetecek miktarda satın alınan 3 tır gıda maddesi, dualarla Diyarbakır'a gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.