AEÜ'de "Kamuda Stratejik Plan" eğitimi

AEÜ'de "Kamuda Stratejik Plan" eğitimi
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) "Kamuda Stratejik Plan" eğitimi verildi.AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, stratejik planlama ekibi ve...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesinde (AEÜ) "Kamuda Stratejik Plan" eğitimi verildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, stratejik planlama ekibi ve alt çalışma grubunda yer alan personellere yönelik Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜSSİDE) danışmanları tarafından "Kamuda Stratejik Plan" eğitimi verildiği belirtildi.

Fen Edebiyat Fakültesindeki Konferans Salonunda verilen eğitimde konuşan AEÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ali Yılmaz, kaliteli yönetim ve gerçekçi hedeflerin doğru yapılan bir stratejik planlamayla mümkün olduğunu ve stratejik düşünülmeden yapılan planların istekten öteye gidilemeyeceğini kaydetti.

Kamuda stratejik planın aşamalarından bahseden Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Kesik, doğru analiz, misyon, vizyon, temel değerler, amaç ve değerlendirmenin stratejik planın temel unsurları olduğunu vurguladı.

Stratejik planın başarılı şekilde hazırlanabilmesi ve uygulanabilmesi için en önemli unsurun, üst yönetim tarafından planın sahiplenilmesini olduğunu belirten Kesik, ortak akıl ile fikirlerin paylaşılarak stratejik plana katkı verileceğini söyledi.

Eğitim programına, AEÜ öğretim görevlileri, uzmanlar ile Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü danışmanları katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.