AEÜ'de Toprak Analiz Laboratuvarı kuruldu

AEÜ'de Toprak Analiz Laboratuvarı kuruldu
KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) bünyesinde kurulan Akredite Toprak Analiz Laboratuvarının çiftçilere hizmet vermeye başladığı bildirildi.AEÜ'den...

KIRŞEHİR (AA) - Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) bünyesinde kurulan Akredite Toprak Analiz Laboratuvarının çiftçilere hizmet vermeye başladığı bildirildi.

AEÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Kırşehir ve bölgesindeki illere en yüksek verimi sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandıran üniversite yönetiminin teknolojinin bütün imkanlarından faydalanarak Toprak Analiz Laboratuvarı kurduğu belirtildi.

Laboratuvarın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Tarımsal Amaçlı Toprak, Bitki ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarlarının Kuruluş Yetki ve Denetim Genelgesi çerçevesinde akredite olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Akredite edilen Toprak Analiz Laboratuvarı, akademisyenlerle birlikte çiftçilerimize hizmet veriyor. Kırşehir ve bölgesine hizmet vermeye başlayan laboratuvarda akademik çalışmalar yanında, yapılan toprak analizleri ile çiftçilerin ellerindeki toprağın özelliklerini ve yapısını öğrenmeleri kolaylaşacağı gibi üretimde verimin ve kalitenin artmasına yardımcı olunacak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.