Af kararlarının iptal edilmesi kanuni esaslara dayanmıyor

Af kararlarının iptal edilmesi kanuni esaslara dayanmıyor
Mısır'daki El-Cemaa El-İslamiyye Örgütü, darbeyle görevinden alınan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi döneminde çıkarılan "af kararlarının" iptal edilmesini "intikam" olarak nitelendirdi

Mısır'daki El-Cemaa El-İslamiyye Örgütü, tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Aralarında 13 üyemizin de bulunduğu 52 kişi hakkında çıkarılan af kararının iptal edilmesi, kanuni esaslara ve gerçeklere dayanmıyor aksine yasal anlamda yanlışlıklar içeriyor. Yasalar, geçici cumhurbaşkanına seçilmiş bir cumhurbaşkanının çıkardığı bu gibi kararları iptal etme hakkını tanımıyor" denildi.

Af kararının iptal edilmesinin, bazı kişilerin eylemlerini sürdürmesi ve güvenlik nedeniyle alındığına ilişkin iddiaların gerçekleri yansıtmadığı belirtilen açıklamada, "Bu kişilerden herhangi biri hakkında çıkarılan yargı kararı yok. Ayrıca bazıları bu tür işler yapabilecek durumda bile değil. Örneğin, hakkında idam kararı olduğu halde affedilen Hasan el-Halife felç,  Abdulhamid Ebu Akreb ise görme engelli" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, eski cumhurbaşkanları döneminde de çoğunluğu İsrail casuslarından oluşan bazı kişilerin cezalarının affedildiği, Mursi'nin af kararı çıkaran tek lider olmadığı vurgulandı.

Mursi döneminde haklarında idam ve hapis cezası verilen 52 kişi için çıkarılan af kararı, dün geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur tarafından iptal edilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.