AFAD ekiplerini ileri sürüş teknikleri eğitimi

AFAD ekiplerini ileri sürüş teknikleri eğitimi
Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü’nün Mevlana Kalkınma Ajansına sunmuş olduğu “Afet ve Acil Durum Çalışanlarına İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” isimli projenin ulusal düzeyde desteklenmesi kabul edilirken bu kapsamda eğitimler başladı.

Mevlana Kalkınma Ajansı ve AFAD arasında proje sözleşmelerinin imzalanmasının ardından eğitimler başladı ve 8 kişilik ilk ekip ileri sürüş teorik ve uygulamalı eğitimlerini aldı.

Konuyla ilgili AFAD İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Her türlü arazi şartlarında meydana gelebilecek arama ve kurtarma faaliyetleri dahilinde araç kullanmak sıradan bir sürüş bilgisiyle güvenli ve yeterli bulunmamaktadır. Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olarak afet ve acil durum çalışanlarına yönelik planladığımız projemiz kapsamında, çalışanlarımızın ileri sürüş teknikleri yöntemiyle yetenekleri geliştirilerek olay yerine hızlı ve etkin bir şekilde ulaşmayı, bu sayede daha fazla afetzedeye müdahale edip daha çok hayat kurtarmayı hedeflemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

(Haber: Asuman Oflaz)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.