AFAD gönüllüsü olun

AFAD gönüllüsü olun
AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun, afete hazır bir Türkiye için her bireyin bilinçlenmesi konusunda uyarı yaparken 15-65 yaş arasındaki bireyleri AFAD gönüllüsü olmaya davet etti
Nerede hayat orada AFAD” sloganıyla yola çıkan AFAD ekipleri tüm yurtta büyük bir çaba ile çalışmalarını sürdürürken, özellikle zorlu kış şartlarında binlerce olaya müdahale ediyor. Konya takımının başında olan Konya AFAD İl Müdürü Yıldız Tosun da bu çalışmaların birebir takipçisi oluyor.
 
3 DAKİKA İÇİNDE MERKEZDEN HAREKET
AFAD olarak vakaya ulaşma süresini durumun belirlediğini ifade eden Yıldız Tosun, “Yüz ölçümü en büyük iliz. Bu nedenle bize 2,5 saat uzaklıkta olan ilçelerimiz dahi var. Ancak AFAD olarak merkezden 3 dakika içerisinde çıkıyoruz. Olaylara karşı farklı araçlarımız bulunuyor. Yine nöbetçi ekibimiz bulunuyor. Her ekipte 6-7 kişi bulunduruyoruz. Hazır takviye ekiplerimiz olay için anında yola çıkıyor. Yine olay büyükse diğer ekiplerimizi o da yetmezse çevre illerden ekiplerle olayı çözüyoruz. Yine yerel yönetimlerle kontak içerisinde çalıştığımız için olaya müdahaleye gecikmeden yapabiliyoruz. Son sisteme göre dizayn edilmiş araçlarımız var. 8x8 argo dediğimiz araçlarımız var. Bünyemizde 82 çalışanımız bulunuyor” diye konuştu.
 
15-65 YAŞ ARALIĞI GÖNÜLLÜ OLABİLİYOR
AFAD’a gönüllü olarak katılımcı olunduğunu söyleyen Tosun, “Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız sitemizi ziyaret ederek form doldurdukları takdirde kurumumuza gönüllü olabilirler. 15-65 yaş aralığındaki herkes AFAD gönüllümüz olabilir. Baktığımızda gençlerden gönüllülük için daha çok talep alıyoruz. Şuanda aktif olarak 500 AFAD gönüllümüz bulunuyor. Ancak biz bu sayının daha fazla olmasını istiyoruz. Çünkü afete hazır Türkiye’ye destek için gönüllülere ihtiyacımız bulunuyor” ifadelerini kullandı.
 
47 BİN 900 EĞİTİM
Projeler dâhilinde birçok eğitim verdiklerini dile getiren Yıldız Tosun, “Eğitim programlarında Türkiye ikincisiyiz. AFAD olarak bu sayıyı 25 binden 47 bin 900’e çıkardık. Eğitimi iş yerlerinde, okullarda, evlerde, sitelerde, sanayilerde yani aklınıza gelebilecek her yerde veriyoruz. Kişilere arama kurtarma, ilk yardım, yangın, sağlık noktasında ilgili kurumlarla iş birliği dâhilinde eğitimlerimizi veriyoruz. Çünkü her bireyin afete hazır olması demek Türkiye’nin afete hazır olması demektir. Afet konusunda ne kadar bilinçlenirsek o kadar afete hazır oluruz” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum