AFAD son verileri açıkladı: 3381 can kaybı!

AFAD son verileri açıkladı: 3381 can kaybı!
Türkiye’yi yasa boğan Güneydoğu depreminin ardından bölgedeki arama ve kurtarma çalışmaları canhıraş bir şekilde devam ediyor. AFAD, deprem bölgesindeki son durumu açıkladı

Depremin vurduğu Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda AFAD’ın koordinasyonunda enkaz adeta didik didik aranıyor.

deprem-yaralilar-tasiniyor.jpg

AFAD Başkanlığı da güncel deprem verilerini açıklıyor. AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar, depremle ilgili son verileri paylaştı. Prof. Dr. Orhan Tatar, “Deprem bölgesinde şu ana kadar 3381 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Toplam yaralı sayımız ise şu ana kadar 21 bin 426 kişi. Teyit edilmeyen ihbar sayısı 11 bin 302 olurken, şu ana kadar 5575 binanın yıkıldığı tespit edildi” ifadelerini kullandı.

deprem-yaralilar-tasiniyor3.jpg

Yaralıların bölgeden tahliyesi için de gemilerin görevlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Orhan Tatar, “İskenderun Havalimanı’nda hazır bulundurulan 10 gemi yaralılarımızın deniz yolu ile taşınmasını sağlıyor. Diğer yandan 54 helikopter 154 sorti yaptı şu ana kadar” diye konuştu.

afad-tatar.jpg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.