AFAD'dan Yemen'e Yardım Çağrısı

AFAD'dan Yemen'e Yardım Çağrısı
AFAD Konya İl Müdürü Yıldız Tosun:- "Kampanya kapsamında gerek gıda gerekse de tıbbi yardım olarak bu yardımları göndermeyi düşünüyoruz. Orada çocuklar açlıktan anneler de hastalıktan ölmektedir. Anneler ve çocuklar ölmesin diyoruz"

Konya İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Yıldız Tosun, nüfusunun yüzde 75'i insani yardıma muhtaç olan Yemen'e yardım çağrısında bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının 'Yemen'e Umut Ol' çağrısıyla başlattığı kampanya kapsamında, AFAD Konya İl Müdürlüğü'nde yapılan ve çeşitli dernekler ile STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Tosun, Yemen'de dünyanın en kötü insani krizlerinden birinin yaşandığını söyledi.

Ülkenin 22 milyonluk nüfusunun yüzde 75'inin acil insani yardıma ihtiyacı olduğunu ifade eden Tosun, "Çocuklar açlıktan ölmekte, Yemen açlıktan ölmektedir. Bu kapsamda o insanlara umut olmak gerekiyor." dedi.

Tosun, bu duruma engel olmak ve yardıma muhtaç insanlara destek olabilmek için AFAD tarafından kampanya başlatıldığını belirtti.

Tosun, Türkiye'nin mazlumların yanında olan bir ülke olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Konya'daki STK'larımız, yerel yönetimlerimiz, belediyelerimiz ve odalarımızla beraber bir bütünlük içerisinde mağdur ve mazlumların yanında olmaya büyük bir çaba ve gayret göstereceğiz. Vatandaşlarımız da 'Yemen' yazıp 1866'ya mesaj gönderilip 10 lira bağışta bulunulabilir. Ya da AFAD internet sitesi üzerinden belirtilen hesaplara bağışta bulunabilir. Bu AFAD olarak Yemen'e başlattığımız ilk kampanya değil. 2015-2018 yıllarında insani ve nakdi yardım olarak 15,1 milyon lira yardım yapıldı. Kampanya kapsamında gerek gıda gerekse de tıbbi yardım olarak bu yardımları göndermeyi düşünüyoruz. Orada çocuklar açlıktan anneler de hastalıktan ölmektedir. Anneler ve çocuklar ölmesin diyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.