Afgan kadın futbolculara başörtülü forma

Afgan kadın futbolculara başörtülü forma
Kullanım açısından kolaylık sağlaması amacıyla Afganistan Kadın Milli Futbol Takımı'nda tercih eden oyuncular, formasının içine dikilmiş başörtüsüyle sahaya çıkabilecek


ANKARA (AA) - Afganistan Kadın Milli Futbol Takımı, kolaylık sağlaması amacıyla formanın içine dikilmiş başörtüsü kullanabilecek.

Danimarka merkezli spor giyim markası Hummel tarafından Dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenen tanıtım toplantısında, Afganistan Kadın Milli Futbol Takımı'nda tercih eden oyunculara kullanım kolaylığı sağlaması amacıyla formanın içine dikilmiş başörtüsü üretildiği belirtildi.

Firmanın sahibi Christian Stadil, Afganistan Kadın Milli Futbol Takımı ile yapılan anlaşma doğrultusunda futbol tarihinde ilk kez bu dizaynda bir forma tasarlandığını vurguladı.

Futbol oynayan tüm kadınlara yardımcı olmak istediklerini söyleyen Stadil, "Dünyadaki büyük takımlara sponsor olmuyoruz ama anlatacak hikayesi olan takımlar ve kulüplerle anlaşmalar yapıyoruz" ifadesini kullandı.

FIFA, kadınların başörtülü futbol oynamasına 2014 yılında yaptığı düzenlemeyle izin verdiğini açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.