Afgan teğmen adaylarına Türkçe kursu

Afgan teğmen adaylarına Türkçe kursu
KABİL (AA) - Afganistan'da görev yapan Türk Destek Görev Gücü Komutanlığı bünyesindeki Afganistan Kara Harp okulundan mezun olacak teğmen adaylarından...

KABİL (AA) - Afganistan'da görev yapan Türk Destek Görev Gücü Komutanlığı bünyesindeki Afganistan Kara Harp okulundan mezun olacak teğmen adaylarından 125 öğrenci Türkçe eğitimlerini tamamladı.

Aday subaylardan Türkçe eğitiminde en yüksek dereceyi alan 25'i için Türk komutanların da katıldığı sertifika töreni düzenlendi.

Kara Harp okulunda düzenlenen törene, Afganistan Türk Görev Gücü Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Cahit Bakır, Kabil Eğitim Yardım Danışma Komutanı Tuğgeneral Şener Topuç ve görev gücündeki Türk danışman subaylarla Afganistan Savaş Bilimleri Üniversitesi komutanı Tümgeneral Jalendar Şah Behram katıldı.

Hava pilot Tümgeneral Bakır, Afgan subay adaylarını Türkçe eğitiminde gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederek, Türkçe öğrenmelerinin Türkiye ile ilişkilerde önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Tümgeneral Bakır, ''Bugün onların konuşma günü bizim değil. Onlara mutluluk ve başarılar diliyorum, öğrendikleri Türkçeyi aile fertlerine de öğretmelerini umuyorum. Bu kursu düzenleyen arkadaşlarıma ve emeği geçen danışman subaylarıma teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Afganistan Savaş Bilimleri Üniversitesi Komutanı Tümgeneral Behram da Türk komutanların Afgan subay adaylarının eğitimine verdikleri desteğin önemine değinerek, Türkiye'nin, dünyanın en disiplinli ve güçlü ordusuna sahip ülkelerden biri ve NATO'nun da en büyük ikinci askeri gücü olduğunu söyledi

Behram, ''Uzun yıllara dayanan dostluk ve kardeşlik ilişkilerimize şimdi yeni sayfalar ekliyoruz. Türk komutanlara gösterdikleri bu katkılardan dolayı teşekkür ederim'' dedi.

Törenin sonunda Türkçe kursunu başarıyla bitiren öğrencilere sertifikaları verildi.

Okulda askeri eğitimlerin yanı sıra, Türkçe dersleri de veriliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.