Afganistan’da Nevruz etkinlikleri

Afganistan’da Nevruz etkinlikleri
Başkent Kabil’de Nevruz Bayramı dolayısıyla Babür Bağı'nda konser, tiyatro ve sergiler düzenlendi- Afgan aileler, baharın ilk gününü piknik yaparak kutladı

KABİL (AA) – Afganistan’ın başkenti Kabil’in değişik bölgelerinde Nevruz Bayramı dolayısıyla konser, sergi ve tiyatro gibi değişik etkinlikler yapıldı.

Nevruz Bayramı'nı kutlamak üzere Babür Bağı'nda toplanan Afgan aileler, baharın ilk gününü piknik yaparak kutladı.

Kabil’in Babür Bağı'nda Hamdeli (kaynaşma) isimli bir dernek tarafından da konser, tiyatro, fotoğraf ve el sanatları sergileri düzenlendi.

El sanatları sergisinde yüzün üzerinde Afgan kadını, tasarladıkları eserleri görücüye çıkardı. Kıyafetten ayakkabıya, bilezikten yüzüğe, sergilenen birçok eser, Afgan alıcıların ilgisini çekti.

Hamdeli Derneği Temsilcisi Emel Mavini, yaptığı açıklamada, Afganistan’da devam eden savaştan dolayı halkın hep üzüntü içinde olduğu belirterek, bu nedenle Afgan halkını ve Kabil’de yaşayan insanları sevindirmek için Nevruz Bayramı bahanesiyle konser, sergi ve tiyatro gibi etkinlikler organize ettiklerini kaydetti.

Ülkede devam eden şiddet olayları sonucunda sorumluluk hisseden bir grup Afgan vatandaşın toplanarak Hamdeli derneğini kurduğunu anlatan Mavini, geçen yıl ve bu yıl düzenledikleri nevruz festivallerinde Afgan halkına bir nebze de olsa sevinç anları yaşattıklarını ifade etti.

Sergiye katılan ve kendi tasarladığı eserleri satışa sunan Store Eyübi, “Daha önce ev kadınıydım, daha sonra Afganistan’daki değerli taşlarla yüzük, bilezik ve diğer eşyaların tasarlanmasını öğrendim. Şimdi kendi tasarladığım bilezik ve yüzükleri burada satıyorum. Halkımızın mali durumu maalesef çok iyi olmadığı için fazla satamıyorum ama yine de gelen herkes benim eserleri çok ilgiliyle bakıyor.” şeklinde konuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.