Afganistan'daki intihar saldırısı

Afganistan'daki intihar saldırısı
Türkiye saldırıyı en kuvvetli şekilde kınadı

ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın Nangarhar kentinde dün yaşanan ve 12 kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını en kuvvetli şekilde kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, dün bir servis aracına düzenlenen saldırıda çok sayıda ölü ve yaralıların olduğunun büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu terör saldırısını en kuvvetli şekilde kınıyor, hayatlarını kaybeden güvenlik görevlilerine Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa, hayatını kaybedenlerin yakınlarına, Afganistan hükümeti ve kardeş Afgan halkına başsağlığı diliyoruz.

Afganistan’ı istikrarsızlığa sürüklemek isteyenlerin amaçlarına ulaşamayacağına inanıyor, bu vesileyle, Afganistan hükümetinin terörle mücadelesine desteğimizi ve kardeş Afgan halkıyla dayanışmamızı bir kez daha yineliyoruz."

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde askerleri taşıyan minibüse yönelik intihar saldırısında 12 kişi hayatını kaybetmiş, 38 kişi yaralanmıştı.

Minibüstekilerin Afgan ordusuna yeni katılan ve eğitim için Kabil’e hareket eden askerler olduğu bildirilmişti.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.