Afrika'da İnsan Kaçakçılığı Arttı

Afrika'da İnsan Kaçakçılığı Arttı
Sahraaltı Afrikası'nda 10 bin 96 kişi insan kaçakçılığı kurbanı

Sahraaltı Afrikası'nda geçen yıl 10 bin 96 kişinin insan kaçakçılığı kurbanı olduğu açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 2014 İnsan Kaçakçılığı raporunda, bu kişilerin zorla çalıştırıldığı, fuhuşa zorlandığı ve organlarının satıldığı belirtildi.

Raporda, 2012'de insan kaçıkçılığı kurbanlarının sayısının 10 bin 43 olduğu, 573 kişi hakkında dava açıldığı, 341'inin ceza aldığı vurgulandı.

Geçen yıl Burkina Faso'da 1146 çocuğun kaçakçılık kurbanı olduğu örneği verilen raporda, çocuklardan 949'unun ülke içinde, 197'sinin ülke dışında "köleleştirilmeye" çalışıldığı, çoğunun kurtarıldığı kaydedildi.

Kamerunlu kadınların ise evlenmek ya da evde çalışmak üzere Avrupa'ya gittiği ancak başka sektörlerde zorla çalıştırıldığı ya da fuhuşa zorlandığı vurgulandı.

Raporda, Mali, Gine, Burkina Faso, Nijer ve diğer ülkelerde kadın ve çocukların dilenmeye, Malili çocukların Senegal ve Gine'ye gönderilerek altın madenlerinde, Fildişi Sahili'nde ise pamuk ve kakao tarlalarında çalışmaya zorlandıkları belirtildi. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.