"Afrika'da Kur'ansız Cami Kalmasın Kampanyası"

"Afrika'da Kur'ansız Cami Kalmasın Kampanyası"
Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, Afrika'ya bin 700 Kur'an-ı Kerim daha ulaştırdı

HATAY (AA) - Merkezi İsviçre'de bulunan Tut Elimi Derneği, Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleri, "Afrika'da Kur'ansız Cami Kalmasın Kampanyası" kapsamında, kıtanın çeşitli bölgelerine bin 700 Kur'an-ı Kerim daha ulaştırdı.

Tut Elimi Derneği Başkanı Mehmet Sarıgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Afrika'da Kur'an-ı Kerim'e ihtiyaç duyan Müslümanların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

Gezgin Gurmeyiz üyeleri ve Türk Hava Gönüllüleriyle ortak çalışmalar yürüttüklerini aktaran Sarıgöz, ''Son olarak Nijer'de 12 farklı noktada kardeşlerimize bin 700 Kur'an-ı Kerim dağıttık ve onların mutluluklarına ortak olduk. Bölgede bulunan okul ve camilerin birçoğunda Kur'an-ı Kerim ihtiyacı var. Dernek olarak başlattığımız 'Afrika'da Kur'ansız Cami Kalmasın Kampanyası' kapsamında bugün itibarıyla 36 bin 700 kutsal kitabımızı bölge halkına dağıtmış olduk." diye konuştu.

"Bölgedeki ihtiyaç sahibi 90 ailemizin sofralarını adak kurbanı keserek şenlendirdik." diyen Sarıgöz, Türkiye ve yurt dışındaki mağdur ailelerin yanında olmayı sürdüreceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.