Türkiye'den İdlib'e yardım seferberliği

Türkiye'den İdlib'e yardım seferberliği
Türkiye'deki Sivil Toplum örgütleri İdlib'te sert geçen kış mevsiminde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru ailelerin en büyük destekçisi. BM'nin yardımları ise ihtiyaçları karşılamaktan uzak. Katar da bölgeye yardıma koşan ülkeler arasında

TDV HATAY'DAN SURİYE'DEKİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE 8 TIR YARDIM

Hatay'da, Suriye'nin İdlib kentindeki ihtiyaç sahipleri için toplanan giysi, ayakkabı ve kömür yüklü 8 tır törenle uğurlandı.

İl Müftülüğünden yapılan açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca "Yolun İyilik Olsun" sloganıyla düzenlenen yardım kampanya kapsamında, İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Hatay Şubesi, din görevlileri ve hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımları taşıyan tırların uğurlanması için Cilvegözü Sınır Kapısı'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, zor şartlar altında hayatta tutunmaya çalışan Suriyelilere yardımda bulunan tüm bağışçılara teşekkür etti.

İdlib'de yaşayan Suriyelilere çeşitli yardım malzemeleri gönderdiklerini belirten Bilgili, "Rabbim bizleri ensar olmakla, Suriye'deki kardeşlerimizi de muhacir olmakla imtihan etmektedir. Allah hayırseverlerimizin hayırlarını kabul eylesin. Bu imtihanı güzel şekilde kazanmak bizlere, aziz milletimize nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından giysi, ayakkabı ve kömür yüklü yardımları taşıyan 8 tır dualarla uğurlandı.

20220126-2-51909849-73016813.jpg

AFRİN ŞEHİDİNİN MAAŞININ BİR KISMINI BAĞIŞLADIĞI DERNEKTEN İDLİB’E YARDIM

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği, Suriye'nin İdlib bölgesinde sert geçen kış mevsiminde yaşam mücadelesi veren savaş mağduru ailelere yardım ulaştırdı. Afrin şehidi Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın şehitlik maaşının yüzde 10'unun bağışlanmasını vasiyet ettiği dernek, her gün bölgede bin 200 aileye ekmek dağıtıyor.

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği tarafından başlatılan "Aç Olana Aş Ol" kampanyası kapsamında un, battaniye, kömür ve çizme yardımları İdlib'e ulaştırıldı. İdlib kırsalındaki kamplarda kalan ihtiyaç sahiplerine toplanan yardımlar dağıtılırken, götürülen unlardan ekmek yapılarak ailelere dağıtılıyor. Her gün bölgedeki fabrikalarda yapılan ekmekler, bin 200 aileye dağıtılıyor.

Dernek Başkanı Zehra Söylemez, bağışçıların destekleriyle bir tır dolusu un götürdüklerini, her gün bin 200 aileye ekmek yapıp dağıttıklarını söyledi. Başlattıkları yardım kampanyasının 31 Ocak'a kadar devam edeceğini belirten Söylemez, İdlib'teki insanların çok zor durumda olduğunu dile getirdi.

AFRİN ŞEHİDİ ŞEHİTLİK MAAŞININ BİR KISMINI BAĞIŞLAMIŞTI

7 Şubat 2018 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nda PYD/PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömer Bilal Akpınar'ın vasiyeti ortaya çıkmıştı. Akpınar, şehit olmadan önce 10 Ocak'ta ailesine iletilmek üzere bir arkadaşına gönderdiği mesajda, "Kardeşim senden ricamdır, bana bir şey olana kadar sende saklı kalsın. Kardeşim bu savaş haç ile hilalin, imanla inkarın, hak ile batılın, küfür ve tevhidin savaşıdır. O yüzden anneme, babama, kardeşime, Nur'a (eşi) söyleyin üzülmesinler kesinlikle. Hayatlarının geri kalanını rahat geçirsinler. Anneme o istediği evi alsınlar. Dua etsin arada bir, üzülmekle hayatını bitirmesin. Babam da, Beyza da haklarını helal etsin, üzülmesinler. Nur'a söyleyin ben ona doyamadım. Ama eğer gidersem hakkını helal etsin. Üzülmesin, öbür tarafta birbirimize kavuşacağız inşallah. Beraber planladığımız gezilecek yerleri gezsin, benim yasımı tutmakla ömür geçirmesin. Aileme iyi baksın. Beni Safranbolu'ya gömsünler kardeşim. Babamlara söyleyin devletin bağladığı aylığın yüzde 10'unu yine Zehra teyzenin oraya versinler. Hakkınızı helal edin" diye yazmıştı. Şehit Akpınar'ın adına şehitlik maaşının yüzde 10'unun bağışlanmasını vasiyet ettiği hayırsever Zehra Söylemez, Akpınar adına daha önce Etiyopya'da su kuyusu ve mescit yaptırmıştı.

Afrin şehidinin maaşının bir kısmını bağışladığı dernekten İdlib’e yardım

Afrin şehidinin maaşının bir kısmını bağışladığı dernekten İdlib’e yardım

Afrin şehidinin maaşının bir kısmını bağışladığı dernekten İdlib’e yardım

KATAR'DAN İDLİB'DE SOĞUKTAN ETKİLENEN YAKLAŞIK 10 BİN AİLEYE YARDIM

Katarlı yardım kuruluşu Katar Charity, Suriye'nin İdlib ilindeki kar ve fırtınadan etkilenen 9 bin 800 aileye gıda yardımı ulaştırdı.

Katar Charity'nin Türkiye ofisi sorumlusu Muhammed Vahi, yaptığı açıklamada İdlib, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatları bölgesinden 9 bin 800 aileye gıda kolisi dağıttıklarını söyledi.

Çadırsız kalan ailelere, 20 Ocak'tan beri yardımlarını sürdürdüklerini belirten Vahi, "İçinde pirinç, kırmızı mercimek, yeşil mercimek, bulgur, fasulye, nohut, erişte, şeker, ayçiçek yağı, zeytinyağı, salça, kekik, tuz, reçel, tahin helva ve çay bulunan 10 bin gıda paketi, 1000 hijyen paketi, 1000 battaniyeyi, 1000 süngeri yardıma muhtaç ailelere ulaştırdık. 12 günlük sürede de 4 milyon ekmek dağıtacağız." dedi.

Yağmurdan etkilenen ailelere yardımların süreceğini vurgulayan Vahi, kısa sürede bölgeye ulaştıracakları 682 prefabrik eve ihtiyaç sahibi aileleri yerleştireceklerini, kirada kalan 300 aileye de 3 aylık kira desteği vereceklerini kaydetti.

Vahi, ihtiyaç sahiplerine 2 bin 800 gıda paketi ve 700 kışlık elbise paketi yardımı ulaştıracaklarını kaydetti.

Katar Charity, Suriye'de iç savaşın başladığı 2011'den bu yana çeşitli alanlarda yardım çalışmaları yürütüyor.

20220125-2-51895083-72978695.jpg

SADAKATAŞI DERNEĞİ'NDEN İDLİB'E KIŞ YARDIMI

Sadakataşı Derneği, Suriye'nin İdlib kentindeki kamplarda yaşayan ailelere kışlık kıyafet, kömür ve gıda kumanyası dağıttı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, İdlib'deki mülteci kamplarında yardım çalışmaları devam ediyor.

Yardım için bölgeye giden Sadakataşı ekibi, yaklaşık 1000 kişiye kışlık kıyafet ulaştırdı. Ekipler ayrıca 100 aileye toplam 20 ton kömür dağıttı. Yaklaşık 100 aileye de süt, makarna, pirinç, sıvı yağ, salça, şeker, konserve gıdalar ve undan oluşan gıda kumanyası verildi.

Derneğin İdlib yardımlarına destek olmak için gerekli banka hesap numaralarına, "www.sadakatasi.org.tr" adresinden ulaşılabilir.

20220124-2-51871396-72914954.jpg

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, İDLİB'E 70 TIR İNSANİ YARDIM GÖNDERDİ

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından Suriye'nin İdlib kentine 70 tır insani yardım gönderildi.

BM'nin yardımlarını taşıyan tırlar, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptı.

Tırlardaki insani yardım malzemelerinin, İdlib kent merkezi ve kırsalındaki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı belirtildi.

20220126-2-51907425-73011160.jpg

İDDEF İDLİB İÇİN YARDIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATTI

İnsana Değer Veren Dernekler Federasyonu (İDDEF), soğuk hava koşullarından olumsuz etkilenen savaş mağduru Suriyeli aileler için yardım kampanyası başlattı.

İDDEF'ten yapılan açıklamaya göre, soğuk hava koşulları altında yaşam mücadelesi veren İdlib'deki savaş mağduru ihtiyaç sahipleri için "İyilik Isıtır" sloganıyla harekete geçildi.

Suriye'nin kuzeyindeki kamplar ve İdlib kırsalında yıl boyunca insani yardım çalışmalarını sürdüren federasyon, ihtiyaç sahiplerine gıda paketi, kışlık kıyafet, battaniye, kurban eti ve yakacak dağıttı.

Ağır kış şartları sonucu donarak hayatını kaybeden çocuklar olduğu belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"İç savaş, zorunlu göç, salgın ve ağır kış şartları altında ezilen kardeşlerimize umut olmaya çalışarak, sıkıntılarını azaltmaya çalışıyoruz. Meşhed Ruhin bölgesindeki İsmailağa köyünde 500 metre derinliğe sondaj yapılarak inşa edilen su kuyusuna entegre edilen 75 tonluk depo ve güneş enerjili pompa sistemi sayesinde kardeşlerimiz artık soğuk kış şartlarında kuyudan evlerine su taşımak zorunda kalmayacaklar. Öte yandan hayırseverlerimizin desteğiyle tamamladığımız İdlib İsmailağa Cami inşasında son aşamaya geldik. Bölgenin ibadet ve ilim merkezi olacak caminin ışıklandırma ve ses sistemi tamamlanırken, halıları serildi."

Hayırseverler kampanyaya "www.iddef.org" internet sitesinden, ilgili hesap numaralarına EFT veya havale yoluyla ya da 02126210065 numaralı telefon numarasından bilgi alarak destekte bulunabiliyor.

20220127-2-51918190-73036210.jpg

TDV'DEN SURİYE'DEKİ KAMPTA YAŞAYAN MUSTAFA VE AİLESİNE YARDIM ELİ

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Suriye'deki bir kampta, donmaması için gece annesi tarafından yürütüldüğü ana ait fotoğrafın sosyal medyada paylaşılmasıyla gündeme gelen 8 yaşındaki Suriyeli Mustafa'ya ve ailesine kışlık yardım ulaştırdı.

TDV'den yapılan açıklamaya göre vakıf, Azez çevresindeki bir kampta yaşayan Mustafa ve kardeşlerine gıda, soba, yakacak, bot ve mont yardımında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TDV Suriye Koordinatörü Mahmut Temelli, kış şartlarının etkisini göstermesiyle çadır kentlerde yaşamın çok daha zor hale geldiğini, Suriye'de savaşın başladığı ilk günden itibaren mazlumlara yardım elini uzatmaya gayret ettiklerini belirtti.

Temelli, Diyanet İşleri Başkanlığı vaizelerinden Merve Likoğlu'nun annesi tarafından gece yataktan kaldırılarak donmaması için yürütülen Mustafa'nın fotoğrafının sosyal medyada paylaşılmasının ardından yardım çalışması başlattıklarını bildirdi.

TDV'nin hiç vakit kaybetmeden, anne babası ve 4 kardeşi ile çadırda yaşam mücadelesi veren Mustafa'ya ulaştıklarını aktaran Temelli, "Gerçekten de çok zor durumdaydılar. Kullandıkları yatakların tamamı ıslanmış yakacak bir şeyleri kalmamış ve üzerlerinde de kendilerini soğuktan koruyacak donanımda kıyafetleri yoktu. Hayırseverlerimizin destekleriyle temin ettiğimiz kışlık yardımları aileye teslim ettik. Islanan yataklarını ve süngerlerini değiştirdik. Çadırlarına soba kurup kışı geçirebilecekleri kadar yakacak bıraktık. Artık donma korkusu yaşamadan huzurla uyuyabilecekler." ifadelerini kullandı.

Sadece Mustafa ve ailesine değil İdlib, Afrin ve Azez bölgesine, 1000 soba, 100 ton kömür ve 1000'e yakın çocuğa kışlık bot ve mont ulaştırdıklarını da belirten Temelli, şunları kaydetti:

"Şu an 1003 şubemiz yurt içinde ve Suriye'deki kardeşlerimize yardım ulaştırmak için seferber oldu. Bu kışın daha sıcak geçmesi için biz de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. İnşallah hiçbir çocuğun ısınmak için yatağından kalkmak zorunda kalmaması, başını yastığa huzur ve güvenle koyabilmesi için gayret gösteriyoruz. Çalışmalarımıza destek veren, bizlerle aynı hassasiyetleri paylaşan ve sıcak evlerinde otururken soğukta tir tir titreyen mazlumlara kayıtsız kalmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Yapılan yardımlarla inşallah çok daha fazla aileye ulaşarak bu kışı daha sıcak bir ortamda geçirebilmelerine vesile olacağız."

Temelli, yardımda bulunmak isteyenlerin bagis.tdv.org adresinden online olarak istedikleri miktarlarda yardım yapabileceklerini, ayni yardım göndermek isteyenlerin ise temiz ve paketi açılmamış olmak kaydıyla TDV Kilis Lojistik Merkezine yardımlarını ulaştırabileceklerini bildirdi.

1-buyuk.jpeg

5-buyuk.jpg

10-buyuk.jpeg

3-buyuk.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.