Ağaç dallarında duygulandıran mektuplar

Ağaç dallarında duygulandıran mektuplar
SAÜ öğrencileri, organ nakli bekleyenler, kanser hastaları, engelliler ve aileleri, otizmliler, down sendromlular ve şiddet mağdurlarının yazdığı mektupları topluma ulaştırdı- Merkez Kampüsü ve Kent Park'ta ağaçlara asılan mektupları okuyan yaklaşık bin k

SAKARYA (AA) - EMRE AYVAZ/UĞUR SUBAŞI - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencileri, "Kalpten Kalbe Mektubunuz Var" adlı proje kapsamında dezavantajlı gruplara yazdırdıkları mektupları topluma ileterek, onların seslerini duyurmayı hedefliyor.

Öğrenciler, kuram ve yaklaşımlar dersi ödevi kapsamında "Bir Mektubunuz Var" adlı projeyi hayata geçirmeye karar vererek, organ nakli bekleyenler, kanser hastaları, engelliler ve aileleri, otizmliler, down sendromlular ve şiddet mağdurlarına mektup yazdırdı.

Mektupları, "Dilek Ağacı" formatını kullanarak SAÜ Merkez Kampüs ve Kent Park'ta ağaçlara asan öğrenciler, vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı. Ağaçlara asılan 24 mektubu okuyan ve duygusal anlar yaşayan yaklaşık bin kişi, bu mektuplara cevap yazdı.

- "Çok güzel geri dönüşler aldık"

Öğrencilerden Özge Karagöz, gerçekleştirdikleri projeyle dezavantajlı grupların sorunlarını topluma yansıtabilmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Ağaçlara renkli mektuplar asarak halkın ilgisini çektiklerini aktaran Karagöz, "Çok güzel geri dönüşler aldık. Halk bize 'tekrar insanlığı hatırlattınız' dedi. İnsanların buna ne kadar ihtiyacı olduğunu gördük. Bunu geliştirmek istiyoruz. Bunu kendi çabalarımızla başardık. Destek alabilirsek, sponsor bulabilirsek bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz. İnsanların buna çok ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Öğrencilerden Sevgison Kuş da projeyle farkındalık oluşturmayı hedeflerini belirtti. Bu projede "Dilek Ağacı" formatını kullandıklarını anlatan Kuş, şöyle devam etti:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından destek bekliyoruz. Bu projeleri daha koordineli bir şekilde yürütmek adına ülkemizin her yerine yayabilmeyi hedefliyoruz. Bu insanların sesini daha iyi duyurabilmeyi istiyoruz. Hocamızın koordinatörlüğünde yeni fikirler üretmeye çalışacağız."

- "Vatandaşlar önemli empati gösterdi"

SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış, öğrencilerin teoride kazandıkları bilgi, beceri ve yetenek kümesini aynı zamanda uygulamalı olarak sahada yansıtabilmeleri noktasında önlerini açtıklarını söyledi.

Danış, bu çalışmalardan en önemlisinin "Kalpten Kalbe Mektubunuz Var" projesi olduğuna değinerek, bunun Türkiye'de ilk defa Sakarya'da yapıldığını bildirdi.

Öğrencilerin, dezavantajlı grupların, kanser hastalarının, çocuklarını hamilelikte kaybeden annelerin, otistiklerin, down sendromlularının ve şiddete uğramış bireylerin seslerini duyurmayı ve farkındalıklarını geliştirmeyi amaçladıklarına vurgu yapan Danış, şunları kaydetti:

"Mektupları okuyan vatandaşlarımız da hemen orada bir masa oluşturdular, o kişilere cevaben yazı yazdılar. Bu yazılar kendilerine ulaştırıldı, ulaştırılmaya da devam ediyor. Şu aşamada biz binlere ulaşmayı düşünüyoruz. Bununla ilgili sosyal medyada çalışma yaptı arkadaşlarımız. Vatandaşlarımız da bunlara hakikaten önemli empati gerçekleştirdi. Kimisi ağladı, üzüldü, ona nasıl yardımcı olabileceğini düşündü."

Danış, toplumsal duyarlılık anlamında Sakarya'nın da bu anlamda örnek bir halka oluşturduğunu, bunun Türkiye çapında yayılmasını dilediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.