Ağır vasıta araçlara sınırlandırma

Ağır vasıta araçlara sınırlandırma
UKOME tarafından alınan karar ile ağır vasıta araçların şehir içi trafiğine girmesi belli bölgelerde yasaklanırken, Şeker Fabrikası ile transit yolcular için yeni güzergahlar belirlendi

UKOME tarafından ağır araçların şehir içi trafiğine olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik tedbirler yeniden değerlendirildi. Ağır vasıta olarak geçen 7 ton üzeri kamyon, damperli, kazıcı-  yükleyici, çekici, römork ve yarı römork araçlarının şehir trafiğine olumsuz etkilerinin azaltılarak trafik akışkanlığı ile yaya ve taşıt trafik seyir güvenliğinin artırılması üzerine UKOME tarafından yeni kararlar alındı.

CADDELERDE SAAT SINIRLANDIRMASI

UKOME kararına göre, Muhlis Koner Caddesi ile Larende Caddesi kavşağından itibaren Larende Caddesi, Furkan Dede Caddesi, Piri Esat Caddesi, Topraklık Caddesi, Kışlaönü Sokak, Ali Ulvi Kurucu Caddesi, Ankara Caddesi, Ulaşbaba Caddesi, Ahmet Hilmi Nalçacı Caddesi, Vatan Caddesi, Millet Caddesi, Muhlis Koner Caddesi sınırları içerisine sınırlandırma getirildi. Belirlenen sınırlarda kalan bölgelere 15 Mart- 15 Kasım tarihleri arasında yani yaz döneminde 07.00- 23.00,  kış döneminde ise 07.00-21.00 saatleri arasında ağır vasıta araçlar ile 30 ve daha fazla kapasiteli servislerin girmesi yasaklandı. Ağır vasıta araçları, Antalya çevreyolundan itibaren Antalya Çevreyolu Caddesi, Adana Çevreyolu Caddesi, Konya Ereğli Caddesi, Okyar Caddesi, Hüdai Caddesi, Aslım Caddesi, Aksaray Caddesi, Aliye İzzet Begoviç Caddesi Yeni İstanbul Caddesi kesişimine kadar olan şehrin doğu bölgesindeki yarım dairenin batısı ile Isparta Yolu istikametinden Beyşehir Caddesine 07.00-09.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında ağır vasıta araçların girmesi yasaklandı.

TRANSİT GEÇİŞ GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

Belirlenen güzergâhlar üzerinden Dr. Sadık Ahmet Caddesi ile Büyükşahin Caddesi bağlanmak suretiyle Tırsan Sanayi Sitesi ile Kamyon Garajına giriş-çıkış yapacak araçlar yasak saatin dışında tutuldu. Yine belirtilen güzergâhlar üzerinden Ankara Caddesi Belh Caddesi kesişimine kadar olan bölümü kullanmak şartıyla Ankara Caddesi üzerinde bulunan fabrikalara giriş-çıkış yapacak araçlarda yasağın dışında tutuldu. Antalya Çevreyolu Caddesi, Konya-Karaman Caddesi, Konya-Ereğli Caddesi, Ankara Caddesi, Konya-Aksaray Caddesi, Afyon-Konya ve Isparta-Konya yollarından gelerek Konya üzerinden transit geçiş yapacak ağır vasıta araçların şehir içine girişleri yasaklandı. Ağır vasıta transit geçiş güzergahları ise şu şekilde belirlendi; Antalya Çevre Yolu’nu tamamı, Adana Çevre Yolu’nun Karaman Yolu ile Ereğli Yolu arasındaki bölümü, Ereğli Yolu’nun tamamı, Okyar Caddesi’nin tamamı, Aslım Caddesi’nin tamamı, Aksaray Yolu’nun tamamı, Aliya İzzet Begoviç Caddesi’nin tamamını kullanabilecekler.

ŞEKER FABRİKASI GİRİŞİNE ALTERNATİF YOLLAR

Konya Şeker Fabrikasının şehir merkezinde kalması nedeniyle fabrikaya giriş-çıkış yapan ağır vasıta araçların şehir merkezindeki trafiğe doğrudan müdahale etmeden ulaşabilmeleri amacıyla da güzergâh belirlendi. Buna göre, Isparta-Konya yolundan giriş yapacak ağır vasıta araçların, Beyşehir Caddesi, Sivaslı Ali Kemal Caddesi, Aziz Mahmut Hüdai Caddesi’ni takiben fabrika kamyon-giriş çıkış kapısı belirlendi. Yine Konya- Seydişehir, Karaman, Adana, Aksaray, Ankara, Afyon yollarından giriş yapacak ağır vasıta araçların ise Antalya Çevreyolu Caddesi, Adana Çevreyolu Caddesi, Yeni İstanbul Caddesi, Sivaslı Ali Kemal Caddesi ve Aziz Mahmut Hüdai Caddesi’ni takiben fabrika giriş-çıkış kapılarının kullanılmasına karar verildi.

ŞEHİR İÇİ DAĞITIMI KÜÇÜK ARAÇLARLA YAPILACAK

Karara göre, inşaat ve hafriyat, evden eve taşımacılık, petrol istasyonlarına katı ve sıvı taşımacılığı yapan araçlar zorunlu hallerde yasaklanan yerlerde faaliyet gösterebilmesi için Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile koordineli olarak Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerinden izin almalarına karar verildi. Resmi kurumlara ait araçlar ise yasakların dışında tutuldu. İl merkezindeki tüm cadde ve sokaklara römork takılı traktör girişleri yasaklandı. Kamyon ve tır garajları ile inşaat şantiye alanlarında güvenliği sağlanmış alanlar hariç ağır vasıta araçların şehir merkezindeki boş alanlar ile tüm cadde ve sokaklara park etmeleri yasaklandı. Musalla Bağları Mahallesi’nde bulunan Toptancılar Çarşısı’na ağır vasıta araçların yüklerini depolarına getirerek şehir içi dağıtımın küçük araçlarla yapılmasına karar verildi.  (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum