AGİT'den Rusya'ya çağrı

AGİT'den Rusya'ya çağrı
AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Mijatoviç:"Rusya Federasyonu yetkililerini, bu saldırıyı acilen araştırmaya ve saldırganları yargı önüne çıkartmaya davet ediyorum"

VİYANA (AA) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rusya'dan, gazetecilerin yaralanmasına yol açan saldırıların acilen aydınlatılmasını istedi.

AGİT Medya Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatoviç, yaptığı yazılı açıklamada, İnguşetya'dan Çeçenistan'a gitmek isteyen 6 gazeteciye saldırı gerçekleştirildiğini anımsattı.

Mijatoviç, Rus sivil toplum örgütü "İşkenceyi Önleme Komitesi" tarafından 9 Mart'ta organize edilen basın turunda gazetecileri taşıyan aracın zorla durdurulduğu, araçtakilerin aşağıya indirilerek tartaklandığını ve bazı gazetecilerin saldırı sonucu ağır yaralandığını bildirdi.

Gazetecilere yönelik saldırıları kınadığını belirten Dunja Mijatoviç, "Rusya Federasyonu yetkililerini, bu saldırıyı acilen araştırmaya ve saldırganları yargı önüne çıkartmaya davet ediyorum. Gazetecilere yönelik saldırılar cezasız kalmamalıdır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.