Ağralı: Yıkım projesi uygulandı

Ağralı: Yıkım projesi uygulandı
AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, Konya ve ülke gündemini değerlendirmek üzere İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı yaptı.

AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, Konya ve ülke gündemini değerlendirmek üzere İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Ünüvar ile İsmail İnce’nin eşlik ettiği basın toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, terör saldırıları, 15 Temmuz Darbe Girişimi ve sonrasında yaşananlar ile Konya yatırımları hakkında bilgi verdi.

İşte Ağralı’nın basın toplantısından önemli başlıklar ve ayrıntıları;

Sözlerime başlamadan önce Van’da, Elazığ’da, Bitlis’te, Gaziantep’te, Şanlıurfa ve Tunceli’de hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yakınlarına başsağlığı; yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…

İslam Dünyası’nın dağınık, bölünmüş ve parçalanmış olduğu bir dönemde ülkemiz tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşıyor. 15 Temmuz işgal girişimi ile bin yıldır yaşadığımız bu topraklardaki varlığımız, Osmanlı Devleti’ne yapılanlardan sonra ikinci kez böyle bir tehdit altındadır.

Terörle ülkemizi felç etmeye çalışıyorlar, terörle vuruyorlar, artık niyet ve planlarını gizlemiyorlar, açık oynuyorlar. Bütün terör örgütlerini seferber ediyorlar… FETÖ ile ülkemizi işgal etmeye çalışanlar, şimdi de PKK, PYD ve DAEŞ ile saldırıyorlar. Sivil vatandaşlarımıza, sokaklarımıza canileşip kına gecesindeki kadın ve çocuklara yönelik bombalı saldırılar yapıyorlar.

Ama maalesef biz acımızı yaşarken, cenazelerimizle taziyelerimizle uğraşırken birileri yine işi provoke etmek ve ortamı karıştırmak için çabaladı. Biz buna da izin vermedik vermeyeceğiz.

Türkiye’nin gelişmesini, büyümesini, bölgesinde gelişmesini istemeyenler, önce gezi olayları, daha sonra da 17\25 Aralık, 6-7 Ekim ve 7 Haziran sonrası artan terör olayları ve en son 15 Temmuz işgal hareketi ile ülkemize yön vermeye çalıştılar. Biz senaryonun ne olduğunu biliyoruz. Neyi hedeflediğini, nasıl bir Türkiye ve tüm bu coğrafyada ne tür harita çalışmaları yapıldığını biliyoruz.

Nasıl bir yıkım projesi uyguladıklarını biliyoruz. Bu projelerin, ülkeleri nasıl birer birer yuttuğunu da biliyoruz. Nasıl yüzyıllık bir kuşatma ve hesaplaşma planı olduğunu biliyoruz. Bu coğrafyada işgaller, terör olayları, kimlik çatışmaları, ekonomik krizler, kaynaklar üzerindeki talan hesaplarının ne olduğunu biliyoruz.

15 Temmuz, bütün bu kanlı senaryolara karşı tarihin akışını değiştirecek bir milat olmuştur. Bu millet düştüğü yerden kalkacaktır. Asla pes etmeyecek, umutsuzluğa kapılmayacaktır.

Bu son İstiklal Savaşı’nı kazanacak. Bu ülke üzerindeki vesayet hesaplarını ebediyen yok edecektir. Yenikapı mutabakatı, bunun kanıtıdır. Yeter ki bir olalım kardeş olalım.

KONYA YATIRIMLARI…

Konya yatırımlarımız da son hızla ilerliyor. Bu konuda kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Gerek hükümetimiz gerek vekillerimiz ve gerekse de Konya yöneticilerimizle birlikte tüm yatırım ve projelerimizi takip ediyoruz. Sayın Başbakanımızın bahsettiği gibi şehir içinde yer alan tüm askeri bölgelerin şehir dışına çıkarılması konusunda da çalışmalarımız sürüyor. Geçtiğimiz gün Sayın Başbakanımızla bir araya geldiğimizde bu konu da gündeme geldi. Uygun bir yerin bulunması konusunda talimatları oldu. Biz de buna yönelik çalışıyoruz.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.