Ağrı Valisi Işın:

Ağrı Valisi Işın:
"Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı niye feda ediyorsunuz, yazık günah değil mi? Dağa çıkan bir teröristin ortalama yılı 3 yıldır. Kimse devletle baş edemez, devlet güçlüdür"- "Biz Kürt çocuklarının kandırılarak dağa götürülüp terörist olmasını ve h

AĞRI (AA) - Ağrı Valisi Musa Işın, anne babalardan terör örgütünün çocuklarını istismar etmesine engel olmalarını isteyerek, "Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı niye feda ediyorsunuz, yazık günah değil mi? Dağa çıkan bir teröristin ortalama yılı 3 yıldır. Kimse devletle baş edemez, devlet güçlüdür" dedi.

Vali Işın, eşi Tuba Işın ile Diyadin ilçesinde Toplum Destekli Polislik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve SERKA tarafından finanse edilen "Polis Amca Oyuncak Evi"nin açılışına kaltıldı.

Açılışta çocuklarla yakından ilgilenen Işın, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının herkesi mutlu etmek, herkesin insanca yaşamasını sağlamak ve gerekli yatırımları yapmak olduğunu söyledi.

İnsanların huzur ve selameti için burada olduklarını ifade eden Musa Işın, "Biz istiyoruz ki vatandaşın çocuğu evden sabah gittiğinde akşam sağ salim evine geri dönsün ve anne babalar çocuklarıyla huzur içerisinde sofraya otursunlar. Gözyaşı dökmeden lokmalarını yutsunlar. Bizim derdimiz budur" diye konuştu.

- "Dağdan gelip teslim olanların çoğu Diyadinli"

Işın, PKK terör örgütünden kaçıp teslim olan çocukların büyük bölümünün Diyadinli olduğuna işaret ederek, ailelerden çocuklarına sahip çıkmalarını istedi.

Çocukların terör örgütünün tuzağına düşmemesi için ailelerin büyük sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Işın, şunları söyledi:

"Biz çocuklarımıza sahip çıkamıyoruz. İçim kan ağlayarak söylüyorum, dağdan gelip teslim olanların çoğu Diyadinli. Çocuklarınıza sahip çıkın. Çocuklarınızı niye feda ediyorsunuz, yazık günah değil mi? Dağa çıkan bir teröristin ortalama yılı 3 yıldır. Kimse devletle baş edemez, devlet güçlüdür. Karşısında devletler bile duramaz, kaldı ki birkaç çapulcu bir araya gelecek Kürt çocuklarını kandıracaklar, dağa götürecekler ondan sonra da 'ya ölün ya da öldürün' diyecekler. Biz Kürt çocuklarının kandırılarak dağa götürülüp terörist olmasını ve heba edilmesini istemiyoruz. Biz, Kürt çocukları anne ve babaları ile beraber yaşasın istiyoruz. 'Anarşist olmasınlar, anne ve babalarına hayırlı evlat olsunlar' diyoruz."

- "DAEŞ'in İslam ile PKK'nın da Kürtlükle alakası yok"

Musa Işın, DAEŞ'in İslam ile alakası olmadığı gibi, PKK'nın da Kürtlükle hiçbir alakası olmadığını ve en büyük zararı da Kürtlere verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızı götürüp silah çektirenlere ve bize düşmanlık edenlere fırsat vermeyelim. Yoksa zararını siz görürsünüz ve ömür boyu gözleriniz yaşlı olur. Terör örgütünün istediği Kürt çocuklarının ya dağda olması ya da mezarda olmasıdır. Bu kendi felsefeleridir. Devlet kendisine isyan edenleri kabul etmez. Devlet isyan edenleri öldürür ve yok eder. Diyarbakır'da camileri ve Kur'anları yaktılar. Peygamber Efendimize hakaret içerikli afişler astılar. Suriye'nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin yaşadığı yerlerde ezanı yasakladılar. Bunların Kürtlerle hiçbir alakası yoktur. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edeceğiz. Bu topraklarda kan ve gözyaşı dökülmesin istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.