Ağrı'da Hayvan Pazarında Hareketlilik Yaşanıyor

Ağrı'da Hayvan Pazarında Hareketlilik Yaşanıyor
Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan kentte, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarlarda sabahın erken saatlerinde yoğunluk başlıyor

Türkiye'nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Ağrı'da, Kurban Bayramı dolayısıyla pazarda hareketlilik yaşanıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ağrı Hayvan Borsası'nda, sabahın erken saatlerinde yoğunluk başlıyor.

Büyükbaş kurbanlıkların 2 bin ila 8 bin lira, küçükbaş kurban fiyatlarının da 400 ila 750 lira arasında değiştiği hayvan pazarında, vatandaşlar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.

Kurbanlık satıcılarından Selahattin Çobankent, yaptığı açıklamada, geçen sene ile bu sene arasında yüzde 20 bir artış olduğunu belirterek, Batı illerine hayvan gönderdiklerini ve satışların çok iyi olduğunu söyledi.

Çobankent, "İstanbul'a, Ankara'ya ve İzmir'e hayvan sevkiyatı yapıyoruz. Batı'daki arkadaşlarımızdan bilgi alıyoruz, satışlar çok iyiymiş" diye konuştu.

- Canlı hayvan ithalatı

İthal hayvan geldiğinde Türkiye'nin halinin kötü olacağını ifade eden Ulutaş, "İthal hayvan umarız gelmez. Ağrı milletvekillerimizle ithal konusunu konuştuk. İthal için istek yapıldığını söylediler. Eğer ithal hayvan da gelirse bizim buradaki fabrikalarımızın hepsi kapanmış bir hayvan pazarımız kaldı oda kapanırsa halkımız perişan olur. Çünkü bizim geçimimiz bu hayvanlar üzerinde, perişan oluruz" dedi.

Vatandaşlardan Hasan Ulutaş ise Ağrı'daki hayvanların genelde Batı'ya gittiğini ve o nedenle Ağrı'nın Batı ile endeksli olduğunu belirtti.

Ulutaş, "Batı'da bir canlılık varsa burada da ister istemez oluyor. Bu yıl hayvan pazarı çok güzel bu durumda, alıcı da satıcı da memnundur" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.