AĞUSTOS’TA SİNEMA BİR BAŞKA GÜZELDİR

AĞUSTOS’TA SİNEMA BİR BAŞKA GÜZELDİR
Ağustos ayında komediden aksiyona her türde beğeniyle izlenecek filmler vizyona girecak. Hobbs ve Shaw, Bir Zamanlar Holywood’da, Kod Adı Angel ön plana çıkan filmler olarak göze çarpıyor

Yaz tatilinin sonları yaklaşıyor. Sinema sektöründe de ara vermeden birbirinden kaliteli yapımlar sinemaseverlerin beğenisine sunulacak. Biz de vizyona girecek filmlerden sizin için seçtiklerimizi tanıtıyoruz.

HOBBS&SHAW

Jason Statham ve Dwayne Johnson'ın rollerine geri döndüğü Hobbs & Shaw, Diplomatik Güvenlik Ajanı Luke Hobbs ve Deckard Shaw'ın filmin antagonisti Brixton'a karşı ittifak kuruşu ve mücadele edişini konu edinirken Brixton rolünde seyirci karşısına usta aktör Idris Elba çıkıyor. Hobbs, sadık bir kanun adamıdır. Shaw ise kanunsuz bir kaçak. Shaw, Hobbs’a suikast yapmaya kalkışmıştır. Hobbs, Shaw’u hapse göndermiştir. Hobbs Amerikalı, Shaw ise İngiliz’dir. Görünürde bu iki adam hiçbir ortak noktası olmayan birbirine tamamen zıt iki kişidir. Ama ikisi de onları karşı karşıya getirse de kendi katı ahlak kurallarıyla çalışır ve ikisi de bunu kabul etmeleri başlarına bela açacak bile olsa birbirlerine saygı duyarlar. İkisi de sözel ya da fiziksel bir yüzleşmeden kaçmaz. Birbirlerinden hoşlanmıyor ve birbirlerine güvenmiyor olabilirler ama Hızlı ve Öfkeli, Hobbs ve Shaw’ı sunar. Bu ezeli düşmanların insanlığı sonsuza dek değiştirebilecek biyolojik, sinsi bir tehdidi durdurmak için birlikte çalışmaktan başka seçenekleri yoktur.

GENİŞ AİLE KOMŞU KIZI

Bir oto yıkama açarak hayatlarına düzen tutturmaya çalışan Cevahir ve Ulvi’nin yolu bir tesadüf eseri, Cevahir’in hâlâ unutamadığı eski sevgilisi Zeynep’le kesişir… Zeynep, başındaki belayı savmak için Cevahir ve Ulvi’den yardım ister. Zeynep hiç istemediği halde, abisi Katip’in vasiyeti üzerine Nebil’le evlenmek zorundadır. Bu vasiyetin kırılacak tek yanı vardır o da Nebil’in bu evlilikten vazgeçmesidir. Cevahir ve Ulvi; Muazzez ve Kütük’ün de yardımları ile Zeynep’in uzaktan akrabaları gibi davranarak Nebil’i Zeynep’ten soğutmaya çalışırlar. Nitekim başarırlar fakat Nebil sandıkları kadar sevimli değildir. Nebil, Cevahir ve Ulvi'yi ummadıkları belaların içine sokar.

GECE KUŞU

30 yılı aşan söyleşi programında değişiklik yapmadığı takdirde şöhretini kaybedeceğini anlayan Katherine Newberry (Emma Thompson) , program yazarlarından kendisini tekrar komik ve güncel göstermelerini ister. Onun büyük hayranı olan Molly’nin (Mindy Kaling) ise kendini göstermek ve idolünün kariyerini eski haline getirmek için neler yaptığını anlatan bir komedi-drama filmi.

SESİNDE AŞK VAR

Deniz’in, lisenin son sınıfında, hayatına yön vereceği dönemde, karşısına çıkan Rüzgar’a aşık olarak bütün dengesinin bozulmasının hikayesidir. Rüzgar, Deniz’in sesindeki aşkı, tutkuyu ve tadı keşfeder. Önce sesini duyar ve daha görmeden aşık olur. Deniz, 17 yaşında, gözü çok başarılı olduğu dersleri dışında bir şeyi görmeyen, cıvıl cıvıl, neşe dolu bir genç kızdır. Anne babasını çok küçükken kaybeden Deniz, dedesinin hissettirmeden baskılaması ve yönlendirmesi sonucunda kendisini derslerine vermiştir. Oysa Deniz’in en büyük zevki ve yeteneği, şarkı söylemesidir. Fakat dedesi Şükrü, kendi geçmişinde yaşadığı bir travma nedeniyle Deniz’i öyle baskılar ki, Deniz en büyük yeteneğinin bu olduğunu bile fark etmemiştir. Ta ki okula yeni gelen bir rüzgara kapılıp gidene kadar. 18 yaşındaki Rüzgar, elinden gitarı düşmeyen tam bir müzik aşığıdır. Deniz, Rüzgar’a ve müziğe kendini kaptırıp gerçekten yapmak istediği şeyi keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu yolculukta aşkı ona hem kılavuz olacaktır hem de yoldaş. Fakat Deniz’in hiç hesaplayamadığı şey, tüm bu yaşadığı keşif sürecinin dedesinin rahatsızlığını tetiklemesidir. Deniz kendisini büyüten, tek başına ona aile olan dedesi ile aşkı ve müzik tutkusu arasında bir tercih yapmak zorunda kalır. Deniz, hayatının en zor kararını vermek üzereyken anne ve babasıyla ilgili büyük sırrı öğrenir ve her şey bir anda tersine döner. Deniz, içine düştüğü büyük kararsızlıktan Rüzgar’a ve müziğe olan aşkının yardımıyla çıkabilecek midir?

BİR ZAMANLAR HOLYWOOD’DA

1969 yılının Los Angeles'ında geçen Once Upon a Time in Hollywood, artık ışığını kaybetmiş bir televizyon yıldızı ve kendisinin dublörünün, Hollywood Altın Çağı'nın son yıllarında günden güne çetrefilleşen film endüstrisinde yeniden şöhret ve başarı elde etmek için verdikleri çabayı konu edinirken bu ikilinin hikâyesinin arka planında aynı yıl gerçekleşen ve bahsi geçen aktörün kapı komşusu olan Sharon Tate'in de aralarında bulunduğu beş kişinin öldürüldüğü Manson katliamını anlatıyor.

KOD ADI ANGEL

Olympus Has Fallen ile başlayan ve London Has Fallen ile devam eden politik aksiyon serisi Fallen'ın üçüncü halkası Angel Has Fallen'ın başrollerinde, ilk iki filmde olduğu gibi Morgan Freeman ve Gerard Butler yer alıyor. Gizli Servis üyesi ve başkan koruması Mike Banning'i, Başkan Allan Trumball'un hayatını tehdit eden bir hava saldırısı sonucunda hayatını ve kariyer seçimlerini sorgulamaya başlarken görüyoruz. Karalama kampanyasının hedefi haline gelen ve başkana suikast düzenleme teşebbüsüyle suçlanan Banning, gerçek tehdidi ortaya çıkarmaya çalışırken kendi ajansından ve FBI'dan kaçınmak zorunda kalıyor.

ABİGAİL SINIRLARIN ÖTESİNDE

Salgın bir hastalık yüzünden sınırları kapatılmış bir ülkede yaşayan Abigail henüz 6 yaşındayken, o hastalığa yakalanan babası yetkililer tarafından götürülür. Abby özel güçleri olduğunu ve aslında yaşadığı o şehrin de sihirlerle dolu olduğunu anladığı gün aslında o salgın hastalığın sadece özel güçleri olan insanları götürmek için bir bahane olduğunu fark eder ve babasını aramaya koyulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.