Ahilerimiz ekonomik olarak cenk etti

Ahilerimiz ekonomik olarak cenk etti
KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “900 yıl önce kurulan Ahilik Teşkilatı’mız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yer aldı pandemi döneminde milletinin sağlığı için kapanan ahilerimiz yine en ön safta bu sefer ekonomik olarak cenk ettiler” dedi.

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, “900 yıl önce kurulan Ahilik Teşkilatı’mız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yer aldı pandemi döneminde milletinin sağlığı için kapanan ahilerimiz yine en ön safta bu sefer ekonomik olarak cenk ettiler” dedi.

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 11 ayın sultanı Ramazan ayının rahmet ve bereketini paylaşmak üzere iftar programı düzenlendi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Hacı Ahmet Özdemir, Ziya Altunyaldız ve Gülay Samancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, Konya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Gündüz, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KONESOB yönetim kurulu üyeleri, KONESOB'a bağlı oda başkanları, esnaflar ve il protokol üyeleri katıldı. İftar programında Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak ve KONESOB yönetim kurulu üyeleri davetlileri kapıda karşıladı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN TEMEL UNSUR

KoNESOB Başkanı Karabacak, “900 yıl önce kurulan Ahilik Teşkilatı’mız savaş zamanında cenk ederek en ön safta yer aldı, barış zamanında da esnaf ve sanatkarlığını sergileyerek milletinin ihtiyaçlarını her daim Ahilik edebiyle giderdi. Pandemi döneminde milletinin sağlığı için kapanan ahilerimiz yine en ön safta bu sefer ekonomik olarak cenk ettiler” dedi.

dsc-0971.jpg

Medeniyetin gelecek nesillere aktarılmasında esnafın büyük katkısının olduğunu vurgulayan Vali Özkan ise, “Bütün şehri kenetleyen esnafımız alın teriyle rızkının peşinde koşarken aynı zamanda medeniyetimizin ve kültürümüzün taşıyıcılarıdır. Şehrimizin maddi olarak kalkınması önemli ama manevi olarak da bu medeniyetin teminatıdır esnafımız.” diye konuştu. Konya’yı Konya yapan esnaflarla birlikte olmaktan mutlu olduklarını ifade eden Usta da, “Dünyanın belki de en önemli konularından birisi olan ekonomiyle birlikte siz esnaflarımızın da bir takım sıkıntılar yaşadığınızın farkındayız. Ama biz hiçbir zaman fırsatçılık yapmadık, fırsatçılığa da müsaade etmedik” ifadelerini kullandı. (Mehmet Günnar)

esnaf5.jpg

dsc-0959.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.