Ahıska Türklerinden üçüncü kafile yarın gelecek

Ahıska Türklerinden üçüncü kafile yarın gelecek
DATÜB Genel Sekreteri Uçar, Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinden yarın gelmesi beklenen üçüncü kafile için hazırlanan evleri inceledi - Uçar:"Bütün evler döşemesi, eşyalarıyla güzel bi

ERZİNCAN (AA) - Dünya Ahıska Türkleri Birliği Genel Sekreteri Fuat Uçar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Erzincan'ın Üzümlü ilçesine yerleştirilmeye başlanan Ahıska Türklerinden yarın gelmesi beklenen üçüncü kafile için hazırlanan evlerde incelemeler yaptı.

Ukrayna'dan Erzincan'ın Üzümlü ilçesine 25 Aralık 2015 ve 3 Mart 2016 tarihlerinde iki ayrı kafile halinde getirilen 151 aileden oluşan 616 Ahıska Türkünün ardından 515 kişiden oluşan üçüncü kafile, uçaklarla yarın Erzincan'a getirilecek.

Geyikli Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan konutlara yerleşecek Ahıska Türkleri için evleri gelişleri öncesi Üzümlü Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından tüm eşyalarıyla hazır hale getirildi.

Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) Genel Sekreteri Fuat Uçar, hazırlanan konutlarda, beraberindeki heyetle incelemelerde bulundu.

Üzümlü Kaymakamlığı görevlilerinden bilgi alan Uçar, evlerin kısa sürede ve tüm ihtiyaçları giderilmiş şekilde hazırlanmasından dolayı teşekkür etti.

- Geleceklerin sayısı azaldı

Fuat Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki koşullardan dolayı, gerekli prosedürün tamamlanamaması nedeniyle üçüncü kafilede daha önce Türkiye'ye getirilecek Ahıska Türkü sayısında azalma olduğunu belirtti.

Üçüncü kafilenin daha önce 172 aile olarak planlanmasına karşın şu anda 135 aile ve 515 kişiden oluşacağını, yarın bir, cuma günü de iki uçakla Erzincan'a getirileceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Aynı zamanda Türkiye'de bulunan Ahıska Türklerinden de bugüne kadar kendi imkanları ile yakın akrabalarına sığınan 19 ailemiz var. Bu 19 aile, 88 kişi de bir hafta içerisinde buradaki evlerine yerleştirilecekler. Biz Dünya Ahıska Türkleri Birliği olarak Erzincan'a gelip hazır olan evleri yerinde gezdik. Evler oturulmak için hazır hale getirilmiş. Bütün evler döşemesi, eşyalarıyla güzel bir şekilde halkımızın oturacağı, rahat edeceği ferah hale getirilmiş. O mazlum ve sürgün görmüş halkımızın burada mutlaka rahat edeceği, bundan sonraki hayatlarını burada kardeşçe, kendi öz vatanlarında güzel bir şekilde yaşayacaklarına inanıyoruz. Kendileri de evlerini gördükten sonra devletimizin en başından Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve tüm ilgililere sonsuz şükranlarını bildiriyorlar. Sonuçta 72 yıldır sürgünde yaşayan bir Türk olarak artık kendi öz vatanlarında bundan sonra hayatlarını sürdürecekler. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."

Ahıska Türklerinden üçüncü kafile yarın gelecek

Ahıska Türklerinden üçüncü kafile yarın gelecek

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.