Türkiye ve Konya Ahmet'inin acısını yaşıyor

Türkiye ve Konya Ahmet'inin acısını yaşıyor
Konya ve Türkiye, ani vefatı haberiyle sevenlerini üzüntüye boğan, karakteri örnek, güzel insan merhum Ahmet Çalık’ı, rahmet ve dua ile anıyor

Trafik kazasında hayatını kaybeden Konyaspor futbolcusu Ahmet Çalık'ın fotoğrafı, Konya'da kent merkezindeki kara yollarında bulunan akıllı tabelalara yansıtıldı. Konya Büyükşehir Belediyesinin şehir içi yollardaki elektronik bilgilendirme ekranlarında Ahmet Çalık'ın fotoğrafına yer verildi. Ekranlarda Çalık'ın fotoğrafı ve adıyla beraber "Rahmet ve dua ile" mesajı yer aldı.

ahmetimizi-1.jpg

BABA EVİNDE YAS VAR

Ahmet Çalık'ın Ankara’daki, baba evinde de yas var. Olayın ardından Çalık'ın Ankara Keçiören'de bulunan baba evine ateş düştü. Taziyelerin kabul edildiği evde yas hakim. Acılı aile taziyeleri kabul ediyor.

ahmetimizi-3.jpg

FORMASI EMEKLİ EDİLECEK

Ahmet Çalık’ın vefatıyla Konyaspor Kulübü’nde ise büyük bir yas ve sessizlik hakim. Yeşil-beyazlı kulüpte futbolcular ve teknik ekibe izin verildi. Ahmet Çalık’ı ismini tesis veya stadın bir bölümüne vererek yaşatmayı planlayan yeşil-beyazlı kulüpte genç futbolcunun giydiği 6 numara forma emekli edilerek kulüp müzesine konulacak.

ahmetimizi-2.jpg

SOSYAL MEDYADAN DUA YAĞIYOR

Merhum Ahmet Çelik için sosyal medyadan da dua mesajları geliyor. Paylaşımlarda, “Cuma namazı çıkışlarında çocuklara çikolata dağıtan, kandil günleri hazırlattığı kandil simitlerini bizzat kendisi dağıtan, altyapıda forma giyen çocuklara harçlık veren taraflı tarafsız herkesin gönlünde yer edinen güler yüzlü, efendi, mütevazi duruşuyla yiğit bir genç adam geçti bu dünyadan” ifadelerine yer veriliyor.

Ahmet Çalık ile trafikte karşılaşan aileden duygusal paylaşım

DENİZLİLİ AİLEDEN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Denizli'den aile ziyareti için geçtiğimiz yıl Konya'ya giden çift, o tarihlerde ışıklarda beklediği sırada fark ettiği Ahmet Çalık ile konuşarak o anları görüntülemişti. Çalık'ın dün gelen ölüm haberinin ardından sosyal medyada paylaşılan samimi görüntü binlerce beğeni aldı.

Denizli'de yaşayan Gökçen Toptaş ve Havva Toptaş çifti, geçtiğimiz yıl Konya'da yaşayan ailelerini ziyaret etmişti. Konya'da babaları İbrahim Demirel'in yanına giden çift, ardından otomobil ile gezmeye başladıktan sonra ışıklarda durdukları sırada Konyaspor forması giyen Ahmet Çalık'ı fark etti. Camı indirerek Çalık'a seslenen aile, bir süre muhabbet ettikten sonra yetenekli futbolcuya başarılar dileyerek yollarına devam etti.

Ekim 2020'de çekilen görüntülerin ardından trafik kazasında Çalık'ın hayatını kaybettiğini öğrenen aile, sosyal medyada o anları, "Daha şampiyon olacaktık güzel insan. Sen Konyalı olmuştun, bizler de seni çok sevmiştik. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun" başlığıyla paylaşarak duygusal anlara neden oldu. Gönderiye binlerce beğeni ve yorum yağdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.