Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi yeni hizmet binası temeli atıldı

Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği  Fakültesi yeni hizmet binası temeli atıldı
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi'nin temel atma töreni çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

2008 yılında Merhum Ahmet Keleşoğlu tarafından kurulan Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı öğrencilere verdiği burslarla, eğitim alanında yaptığı hayırlarla geleceğe iz bırakıyor. Belki yıllarca, asırlarca adından bahsedilecek bir vakıf şimdi ise Karaman Mehmetbey Üniversitesi Diş hekimliği yeni hizmet binasını yapmak için kolları sıvadı. Merhum Ahmet Keleşoğlu 14 Ocak 2015 tarihinde vefat etti. Vakıf hizmetlerine ara vermeden ve artırarak devam ediyor.

Karaman Devlet Hastanesi arkasında bulunan alanda düzenlenen törende ilk sözü alan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, diş hekimliği fakültesi hakkında bilgiler verdi. Rektör Akgül “ Cumhurbaşkanlığı Makamının 4 Aralık 2018 tarihli ve 409 sayılı kararıyla onayı gerçekleşen KMÜ Rektörlüğüne bağlı Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı, 5 Aralık 2018 tarihli ve 30616 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bugün ise KMÜ Diş Hekimliği binasının temel atma törenindeyiz. Fakültemizin hizmet binası Selçuk Ecza Holding ve ANK Vakfı tarafından yapılacaktır. Bunun için Yönetim Kurulu Başkanı M.Sonay Gürgen’e teşekkür ediyorum “ dedi.

 Selçuk Ecza Holding, Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M.Sonay Gürgen, “Bugün burada Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfının yaptığı eserlere bir yenisini daha eklemeye geldik. Öncelikle Fakülteye Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi isminin verilmesinde onayını esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok teşekkür ediyoruz

 Karaman Mehmetbey Üniversitesine kazandıracağımız Diş Hekimliği Fakültesi hizmet binasında, 5 adet amfi, 1 adet kütüphane, 1 adet yemekhane, 1 adet kafeterya, 9 adet klinik, 4 adet etüt laboratuarı olmak üzere toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip olacak. Bu yeni hizmet binamızdaki hedefimiz, sağlık sektörüne yeni hekimler kazandırmak ve halkın sağlık ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verebilmektir. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Karaman Valisi Fahri Meral ise konuşmasında, “2007 yılında kurulan ve bugün itibari ile 1 milyon 660 bin metre kare kampus alanına sahip olan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi kurulduğu günden bugüne kadar büyük bir gelişme göstererek içerisinde barındırdığı fakülte ve diğer birimleriyle büyümesine devam ediyor. Bundan sonra da hızla devam ettirmeye devam edecektir. Üniversitemizin kurulmasında gelişmesinde ve bu noktaya gelmesinde emeğe geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hayırsever iş insan Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Ahmet Keleşoğlu Diş Hekimliği Fakültesi’nin yapılması ile üniversite adından daha da söz ettirecek” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan ise, “Ahmet Keleşoğlu Ermenek’te esnaflık yaptıktan sonra Konya’ya taşınıyor. Konya’da ticaretini geliştirdikten sonra İstanbul’a taşınıyor. İstanbul’da Selçuk Ecza Deposu’nun temellerini atıyor. Bu büyüğümüz Ahmet Keleşoğlu, kazandığı parayı vakfa devrederek milletimize, vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Bu çok güzel bir örnek. Vakıf bugüne kadar üç fakülte, Okullar,Aşevi, Cami ve kültür merkezleri yaptı. Ahmet Keleşoğlu’na Allah’tan rahmet diliyorum. Vakıf yönetimi de gerçekten hizmet noktasında çalışmalarını sürdürüyor.”dedi.

Protokol konuşmaların ardından Karaman İl Müftüsü Lütfü Ketenci tarafından dua edildi. Ardından Lütfü Elvan ve Sonay Gürgen beraberindekiler butonlara basarak Diş Hekimliği fakültesinin temeline ilk harcı attılar.

 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.