Ahmet Sorgun Ermenek'te

Ahmet Sorgun Ermenek'te
Karaman'ın Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında bulunan kömür ocağını su basmasının ardından ocakta mahsur kalan maden işçilerinin kurtarılması çalışmaları aralıksız sürüyor.

Olayın hemen ardından bölgeye giden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, olay yerinde oluşturulan koordinasyon merkezini ziyaret ederek burada çalışmaları yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten bilgi aldı. İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya’nın da işçilerin kurtarılması için tüm imkânları seferber ettiğini söyledi.

Ermenek İlçesi’ne bağlı Pamuklu Köyü yakınlarında faaliyet gösteren bir maden ocağını dün öğle saatlerinde su bastı. Madende mahsur kalan işçilerden 20'si kurtarılırken 18 işçi ise mahsur kaldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ile İl Başkan Yardımcısı Beyazidi Bestami İnan da olayın ardından Ermenek’e hareket etti.

Taner Yıldız, Lütfi Elvan ve Faruk Çelik’ten bilgi aldı

İlk önce kurtarma çalışmalarının yürütüldüğü Kaza Koordinasyon Merkezi’ne giden AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, burada çalışmaları koordine eden yürüten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten bilgi aldı.

Maden Sahasını incelediler

Koordinasyon Merkezi’nde 4 saate yakın bir süre kalan ve Konya olarak neler yapılabileceğini istişare eden AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, daha sonra Koordinasyon Merkezi’nde çalışmaları yürüten bakanlar ve diğer yetkililerle birlikte olayın meydana geldiği maden sahasını gezdi ve kurtarma çalışmalarını yapan ekiplerden bilgi aldı.

Sorgun; “Konya Tüm İmkânları ile Seferber”

Olayın büyük üzüntü verdiğini dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, olayın meydana geldiği andan itibaren Konya’nın tüm kurum ve kuruluşları ile seferber olduğunu söyledi. Ahmet Sorgun, şunları söyledi; “Öncelikle Ermenek’te meydana gelen olay nedeniyle üzüntümü ifade etmek istiyorum. Gerçekten yürekleri yaralayan bir olay. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Ancak olayın meydana geldiği andan itibaren yine devletimiz, hükümetimiz ve tüm kurumlarımız Ermenek’te oldular. Soma’da meydana gelen olayda olduğu gibi Ermenek’te de hemen koordinasyon merkezi kuruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik de olay yerine giderek kurtarma çalışmalarını yürütüyorlar.

Bizler de Konya olarak orada olmak istedik. Konya olarak neler yapabileceğimizi istişare ettik ve daha Ermenek’e varmadan Konya olarak tüm kurumlarımızla orada çalışmalara katkı sağladık sağlamaya devam ediyoruz.

Bu bağlamda Büyükşehir ve KOSKİ’den aldığım bilgilere göre şu ana kadar 4 adet TIR, 2 jeneratör, 6 kişilik tuvalet, itfaiye aracı ve 5 kişilik kurtarma ekibi, 3 kişiden oluşan 1 zabıta ekibi ve aracı, 1 adet pis su pompası, 1 adet arazöz, 2 adet cenaze aracı, 1 adet otobüs ile günlük üç öğün yemek veren bir ekip bölgede şu an faaliyet yapıyor.

Dileğimiz bir an önce mahsur kalan madenci kardeşlerimize ulaşılması ve ailelerine sağ salim kavuşmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.