Ahmet Yeşil'in resim sergisi Atina'da sanatseverlerle buluştu

Ahmet Yeşil'in resim sergisi Atina'da sanatseverlerle buluştu
Sanatçının 31 eserinin görülebileceği sergi 15 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek

ATİNA (AA) - Türkiye'nin önde gelen ressamlarından Ahmet Yeşil'in "Tarihsiz Günlükler" adlı resim sergisi Atina'da sanatseverlerle buluştu.

Atina Belediyesi'ne ait Melina Kültür Merkezi'ndeki sergiye ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Yeşil, "Atina 105. kişisel sergim. Buradaki 31 eserle Atinalı sanatçı ve sanatseverlerle bir buluşma gerçekleşti" dedi.

Yeşil, 297 karma ve yarışma sergisi açtığını, 24 ulusal ve uluslararası ödül aldığını belirterek, "Bu ödüller amaç değil araçtı. Sesimizi duyurmak ve tanıtım içindi. Bu sergi 2016'nın ilk yurtdışı sergisi. 18 Mart'ta Ankara'da 'Tarihsiz Günlükler' sergisi olacak. Ankara'dan hemen sonra Tayvan ve Çin'de kişisel sergilerim olacak" diye konuştu.

Serginin ismine ilişkin ise Yeşil, "Ben genelde günlüklerime tarih atmam. Yaşamı bir bütün olarak görürüm. Yaşamın ifade gücünün kategorize edilmiş bir zaman diliminde değil, bütün yaşamı ifade ettiği bir bakış açısından yola çıkarak 'Tarihsiz Günlükler' ortaya çıktı. Bütün sanat yaşamımın toplamını ortaya koymaktı amaç" değerlendirmesinde bulundu.

Sanatçının 31 eserinin görülebileceği sergi 15 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.