Aile ortamında bir mekân

Aile ortamında bir mekân

Yaklaşık 4 yıl önce faaliyete geçen Hemşin Organik Çay Evi, doğal tasarımı, yöresel kahveleri ve samimi ortamıyla hizmet vermeye devam ediyor.

Yaklaşık 4 yıl önce faaliyete geçen Hemşin Organik Çay Evi, doğal tasarımı, yöresel kahveleri ve samimi ortamıyla hizmet vermeye devam ediyor. Sıkça tercih edilme sebeplerinin aile ortamında hizmet verdikleri olduğunu belirten Berna Bayrakçı, “Her daim doğal ve samimi hizmet verilmeli” dedi.

dsc-0126.jpg

Konya’da Ulaşbaba Caddesi üzerinde hizmet veren Hemşin Organik Çay Evi, Mardin’den gelen 15 çeşit kahvesi ile kahve severlerin uğrak noktası oluyor. Hemşin Organik Çay Evi’nin kuruluş hikayesini anlatan İşletmeci Berna Bayrakçı, “Eşim yani Birol Bayrakçı, emekli olduktan sonra oğullarımızın eğitim hayatı devam ediyordu. Bir iş kuralım dedik ve çay ocağı açmaya karar verdik. Eşim ‘Ufakta olsa en azından benim işleteceğim bir yer olur’ dedi. Nene Hatun tarafına baktık ama denk gelmedi. Bizde burada olsun dedik. Eşim: ‘ Ben emekliyim, bir emekli maaşı kadar daha maaş olsa bize yeterli olur’ dedi. Allah yürü kulum derse olurmuş ya burayı açtık, o dekorasyonu yapalım bu dekorasyonu yapalım derken işimiz büyüdü gitti. 3 yıl oldu ve burası baya bir tutuldu. Sevilen bir mekân oldu” diye konuştu.

dsc-0127.jpg

HEMŞİN ÇAYI’NI KULLANIYORUZ

Ürünlerinin kendi yöresinden özel getirdiklerine dikkat çeken Bayrakçı, “Mardin’den gelen kahve çeşitlerimiz var. 15 çeşit kahvemiz var. Gül ve lavanta kahvemiz Isparta’dan geliyor. Salebimiz meşhurdur. Kaliteden hiç ödün vermedik, her şey kaliteli olsun istedik. Hiçbir zaman ölçüden kısmadık. Sırf kahve içmek için bile Bosna’dan gelen müşterilerimiz var. Çayımızda öyle ismi gibi Hemşin Çayı’nı kullanıyoruz. Birde burada aile sıcaklığı var, gelen müşterilerimizle de aile gibi olduk. Kısa zamanda çabuk tutulduk” şeklinde konuştu.

dsc-0135.jpg

HUZUR VERİCİ BİR MEKÂN

Her gelen müşterilerinin mekânlarını çok güzel ve huzur verici olduğunu dile getirdiğini aktaran Bayrakçı, “Eşim buranın açılış sürecinden bu zamana kadar işletmemizdeki her bir detayı kendi el emeği ile yaptı. Örneğin kabakları yeşilken tek tek delip kurutup aydınlatmada kullandı. Kısacası işletmemizin her yerinde ayrı bir emek var. Daha doğal bir görüntüsü ve lezzetleri yöresinden geldiği için gelen her müşterimiz mekânımızı çok beğeniyor” dedi.

dsc-0128.jpg

DOĞAL VE SAMİMİ OLUNMALI

Kahvelerinin çok meşhur olduğuna değinen Bayrakçı, “Konya’da kahve üzerinde tekiz. Yabancı tarzda kahvemiz yok hepsi Türk usulü kahve. Yazın saç böreği yapıyoruz, ben kurabiyeler, poğaçalar, su börekleri yapıyorum. Hiçbir zaman reklama önem vermedik. Eşim hep, kendi reklamımızı kendimiz yapmayalım, başkaları bizim reklamımızı yapsın diyordu. Ben ilk yıllar eşime katılmasam da hiç reklam yapmadık, kendi reklamımızı kendimiz değil gelen müşterilerimiz yaptı. Herkes birbirine anlattı mekânımızı. Bizde zamanla büyüdük. Buranın bu kadar dolu olmasının sebebi aile ortamında olması. Müşterilere karşı her daim doğal ve samimi olunmalı” diyerek sözlerine son verdi. Yiğit Berkay ÇOPUR

dsc-0129.jpg

dsc-0131.jpg

dsc-0132.jpg

dsc-0133.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.