Aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!

Aile ve gençlik fonu başvuruları başlıyor!
 Editör
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, pilot olarak deprem bölgesine başlanacak ve zamanla tüm Türkiye'deki gençlere sunulacak krediye ilişkin şartları duyurdu.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yer alan programla evlilik aşamasındaki gençlere verilmesi belirlenen 'Faizsiz Evlilik Kredisi' için kesin tarih de belli oldu.

Peki, Aile ve Gençlik Fonu'na nereden başvuru yapılacak? Aile ve Gençlik Fonu 'Evlilik Kredisi' başvuruları ne zaman başlayacak?

0x0-1697788906498.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, pilot olarak deprem bölgesinden başlanacak Aile ve Gençlik Fonu için başvuruların 15 Şubat’tan itibaren alınacağını belirterek, "Programdan yararlanmak isteyenlerin Bakanlığımızın evlilik öncesi sunacağı eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanmaları ve evlenmelerinin ardından sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor" dedi.

48 AY (4 YIL) VADELİ 2 YILI GERİ ÖDEMESİZ 150 BİN LİRA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlere hem evlilik hem de farklı projeleri için destek vermeyi amaçladıklarını duyurdu.

Aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlere faizsiz kredi imkanı için işte tarih verdi.

Pilot bölge olarak deprem bölgesi seçildi: İlerleyen günlerde Aile ve Gençlik Fonu tüm gençleri kapsayacak.

BAŞVURULAR 15 ŞUBAT 2024 TARİHİNDEN İTİBAREN BAŞLIYOR

Bildiğiniz üzere Fonda biriken parayla orantılı şekilde yürütülecek program çerçevesinde ekonomik destek kısmı ile başvurusu onaylanan kişilere 48 ay (4 yıl) vadeli 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği verilecek.

Aile ve Gençlik Fonu'nda pilot bölge olarak deprem bölgesinde şartlar biraz daha esnetilecek.

FON BAŞVURU ŞARTLARI NELERİ KAPSIYOR?

Aile ve Gençlik Fonu'na başvurular Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Başvuruların başlayacağı 15 Şubat tarihinden önce başvuruya ilişkin tüm şartların ve gerekli evrakların da internet adreslerinden ilan edilmesi bekleniyor.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.