Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:
"Sahadan gelen son verilere göre 4 bin 500 aile ziyaret edildi Silopi'de. Bu 4 bin 500 aile de yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız"- "Cizre'de de kamu düzeni sağlandı. Ş

ŞIRNAK (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, son verilere göre Silopi'de 4 bin 500 ailenin ziyaret edildiğini belirterek, "Bu da yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız" dedi.

Ramazanoğlu, Mardin'den polis helikopteriyle geldiği Silopi'de ilk olarak kaymakamlığı ziyaret etti. Kaymakamlık girişinde çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Bakan Ramazanoğlu, çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çekildi.

Kaymakamlıkta Şırnak Valisi Ali İhsan Su ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şırnak İl Müdürlüğü yetkililerinden brifing alan Ramazanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışma ziyaretlerinden birini Silopi'ye yaptıklarını söyledi.

İlçedeki çalışmalara yönelik bilgi aldığını dile getiren Ramazanoğlu, "Geldiğimizde şunu gördük, Silopi'de bir huzur gördük. Devletimizin kudret eli burada, geçtiğimiz günlerde kamu düzeninin sağlanması bağlamında gerekeni yaptı. Silopi'de günlük güneşlik bir günle beraber sokaklarda herkes işine gücüne bakıyor, dükkanlar açılmış, alışverişler yapılıyor. Kimisi işine gidiyor, kimisi çoluğunu çocuğunu almış alışverişinde. Tamamen normal bir hayat akışı içerisinde gülen yüzler gördük" diye konuştu.

Ramazanoğlu, devletin şefkat eli olarak açılmış yaraların sarılması için bölgede olduklarını vurgulayarak, Bakanlığının bünyesindeki toplum hizmetleri uzmanlarını ve psikologları 3 hafta önce buraya sevk ettiklerini anımsattı. İlk etapta 100 görevliyi ilçeye gönderdiklerini belirten Ramazanoğlu, söz konusu uzmanların kapı kapı dolaşarak ev ziyaretleri yaptığını anlattı.

Ramazanoğlu, "büyük bir Türkiye projesi" olarak nitelendirdiği Aile Sosyal Destek Programına ilişkin de bilgi verdi.

- "Bu coğrafya hepimizin coğrafyası"

Türkiye'nin terör sıkıntısını selametle aşacağını vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, şunları söyledi:

"Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlet. Buradan HDP'ye seslenmek istiyorum, şehirleri yakan, yıkan, medeniyetleri yok eden, aileleri parçalayan, kardeşçe yaşama irademize ipotek koymaya kalkan PKK'ya, PKK'nın çukur siyasetine destek vermeyi burada bıraksın artık. İnsanlar beraberce huzur içinde yaşamak istiyor. Biz beraberce huzur içinde yaşamak, işimize gücümüze bakmak istiyoruz. Artık kimse kan, gözyaşı bunu duymak istemiyor. Türkiye önüne bakarak daha çok üreten, ürettiğini paylaşan, daha çok zenginleşen ve bu zenginliğini de etrafıyla paylaşan bir ülke olmak istiyor. Hepimiz buradayız, Türk'ü ile Kürt'ü ile yan yanayız. Hepimiz kardeşiz. Derdimiz aynı, buradaki insanlarımızın gözyaşını dindirmek, daha mutlu olmalarını sağlamak ve çocuklarımıza daha iyi bir gelecek bırakmak. Bu coğrafya hepimizin coğrafyası. Şırnak bizim için ne ise İzmir o."

- "Silopi'de 4 bin 500 aile ziyaret edildi"

Ramazanoğlu, Denizli'de yardım tırlarının hazırlandığını ve Silopi'ye yola çıkacağını ifade ederek, "O insanların, Denizli'deki insanların derdi ne, niye çıkıp bu yardımları topluyorlar? İşte buradaki kardeşlerimiz şu kış gününde aç, açık kalmasınlar, ihtiyaçları giderilsin diye. Gönül köprüsü, kardeşlik duygusu bu. Bunu kimse bugüne kadar yıkamadı, bugünden sonra yıkamayacak. Yaptıkları her türlü girişimde, her türlü çukurda nasıl kendileri bugüne kadar boğuldularsa bundan sonra da boğulacaklar" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Ramazanoğlu, ilçedeki çalışmalar kapsamında kaç aileyle görüşüldüğüne yönelik soruyu "Sahadan gelen son verilere göre 4 bin 500 aile ziyaret edildi Silopi'de. Bu 4 bin 500 aile de yaklaşık 35 bin civarında vatandaşımıza tekabül ediyor. Yaklaşık Silopi'nin yarısından fazlasını ziyaret etmiş durumdayız. Şu anda sahada arkadaşlarımız çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki süreçte çok kısa sürede bütün Silopi ziyaret edilmiş olacak" şeklinde yanıtladı.

- "Cizre'de de kamu düzeni sağlandı"

Ramazanoğlu, güvenlik güçlerinin bölücü terör örgütüne yönelik Cizre'deki operasyonu da başarıyla tamamladığını hatırlatılarak "Cizre'de de bir çalışmanız olacak mı" soru üzerine "Şu anda organizasyonları yaptık. Cizre'de de kamu düzeni sağlandı. Şu anda son hazırlıklar yapılıyor. Oraya da arkadaşlarımızı sahaya yollayacağız. İnşallah önümüzdeki günlerde de biz de Cizre'ye bir ziyaret yaparız, orada da arkadaşlarımızla beraber sahada çalışma ziyaretimizi gerçekleştiririz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.