Aileleri ikna edilen Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılıyor

Aileleri ikna edilen Suriyeli çocuklar eğitime kazandırılıyor
Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk'ün eşi Mübeccel Öztürk öncülüğünde başlatılan "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor Kampanyası" kapsamında Dalaman ilçesindeki Suriyeliler evlerinde ziyaret edildi- Mübeccel Öztürk:- "Proje kapsamında 11 Suriy

MUĞLA (AA) - Muğla AK Parti Milletvekili Nihat Öztürk'ün eşi Mübeccel Öztürk, "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor Kampanyası" kapsamında ziyaret ettikleri Suriyeli aileleri, çocuklarını okula göndermeleri için ikna ettiklerini bildirdi.

Mübeccel Öztürk'ün girişimleriyle başlatılan, Marmaris Sağlık Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından da desteklenen "Suriyeli Çocuklar İçin Yürekler Buluşuyor Kampanyası" kapsamında, Suriyeli aileler kaldıkları evlerde ziyaret edildi.

Daha önce çadırda kalan ve yaklaşık bir yıl önce Karaçalı Mahallesi'nde yeni evlerine yerleştirilen Mahmud ailesi ile bir süre görüşen Öztürk, 18 yaşındaki kızları Dilcan ile 19 yaşındaki kızları Talivan'ı okula göndermeleri konusunda aile ile görüştü.

Mübeccel Öztürk, yaptığı açıklamada, Dalaman ilçesinde eğitim çağına gelen 6-11 yaş arasında toplam 81 Suriyeli çocuk bulunduğunu söyledi. Dalaman'da yaşayan Suriyeli çocuklardan sadece 14'ünün okula gittiğini belirten Öztürk, "Kampanya ile Suriyeli ailelerimizin eğitim ve sağlık sorunlarını gidermeyi amaçlıyoruz. Kimse düzenini bozmak ve savaş ortamında yaşamak istemez. Türkiye olarak uzattığımız her el bize sevgi olarak dönecektir." dedi.

Öztürk, okumanın her çocuğun hakkı olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Özellikle spor ve eğitim alanında çok başarılı Suriyeli çocuklarımız var. 12 yaşındaki Talican Mahmud da onlardan birisi. Henüz 5. sınıf ama atletizm ve badminton dallarında birincilikleri ve çok sayıda madalyası var. Faslı bir mülteci çocuk Fransa'ya gitti. Şimdi Kanada'da bakan. Bence en güzel örnek bu. Proje kapsamında 11 Suriyeli çocuğumuzun daha ailelerini, çocuklarını okula göndermeleri için ikna ettik. Onlara her türlü eğitim, spor malzemesi ve maddi desteği sağlayacağım."

Proje kapsamında Dalaman ilçesinde yaşayan Suriyeli ailelere giysi ve kırtasiye yardımı yapıldı.

Ziyarette İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Himoğlu, 112 Acil Sağlık ve UMKE ekipleri ile diğer yetkililer de hazır bulundu.

Suriye'nin Kobani kentinden gelen Talivan Mahmud ise okumak istediklerini söyledi. Mahmud, "Küçük kardeşlerimiz okula gidiyor. Biz de okumak istiyoruz ancak kardeşlerimizin okuması için çalışmamız ve ailemize destek olmamız gerekiyor. Şimdi ben ve kardeşim için destek olacaklar ve biz de okula gideceğiz. Türkiye'de kalıp öğretmen olmak istiyorum. Kardeşim de doktor olmak istiyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.