Ailesini örnek aldı, madalyalara ulaştı

Ailesini örnek aldı, madalyalara ulaştı
Boksör babası ve atlet annesine özenerek spora başlayan Sevcan Yılmaz, judoda 2 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı- Sevcan Yılmaz: "En büyük hedefim olimpiyata katılmak"


BARTIN (AA) - YALÇIN ÇELEN - Sporcu olan anne ve babasını örnek alarak başladığı judoda 2 kez Türkiye şampiyonluğuna ulaşan Sevcan Yılmaz, gözünü olimpiyatlara dikti.
Bartın Köksal Toptan Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Sevcan, boksör babası Ercan Yılmaz ve atlet annesi Sevil Kalafat'ın sayesinde sporcu olduğunu ifade etti.
Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kulübüne 5 yıl önce kayıt yaptıran ve spora başlayan Sevcan, 2012'de Kırşehir'de düzenlenen gençler turnuvasında ilk kez Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Antalya'nın Alanya ilçesinde bu ay içinde yapılan Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda da birinci olan 15 yaşındaki Sevcan, Ümit Milli Takım'a seçildi.
Sevcan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoyu çok severek yaptığını, katıldığı turnuvalarda ikisi altın 20'den fazla madalya kazandığını kaydetti.
Spora başlamasında babası ve annesinin sporcu olmasının büyük bir etken olduğunu vurgulayan Sevcan, "Babam uzun yıllar boks yaparken, annem de atletizmle uğraştı. İkisinin de dereceleri ve madalyaları var. Ben de onların aldıkları madalyalara özendim ve sporcu olmak istedim" dedi.
İlk hedefinin mart ayında Antalya'da düzenlenecek Uluslararası Avrupa Kupası'nda altın madalya kazanmak olduğunu belirten Sevcan, sözlerini şöyle tamamladı:
"Eğer bu isteğime ulaşabilirsem, temmuz ayında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na katılabileceğim. Milli takım formasıyla hem Antalya hem de Prag'da ilk kez katılacağım organizasyonlarda altın madalya kazanmak ve İstiklal Marşımızı okutarak, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. En büyük hedefim ise olimpiyatlara katılmak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.