Airpreneurs-aklım Göklerde Programı

Airpreneurs-aklım Göklerde Programı
Program, havacılık sektörünün lider şirketlerinden BOEING tarafından, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve GAÜN TargeT Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğiyle GAÜN Uzay ve Havacılık Fakültesinde gerçekleştirilecek

GAZİANTEP (AA) - BOEING tarafından, Türkiye Girişimcilik Vakfı ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) TargeT Teknoloji Transfer Ofisinin iş birliğiyle Airpreneurs-Aklım Göklerde Programı gerçekleştirilecek.

GAÜN'den yapılan açıklamaya göre, Airpreneurs "Aklım Göklerde" programı, ideathonlar (fikir maratonu) konseptiyle GAÜN Uzay ve Havacılık Fakültesi'nde 2-3 Mart tarihlerinde düzenlenecek.

Program ile üniversite öğrencileri, havacılık alanında bir probleme çözüm bulmak amacıyla iş modelleri geliştirecek. Eğitmen Ufuk Batum'un moderatörlüğü ve eğitimleriyle gerçekleştirilecek fikir maratonlarına 80-100 öğrenci katılabilecek, takımlar daha sonra jüriye sunum yapacak.

Bu yıl 6 şehirde gerçekleşecek programda, her şehrin birincisi İstanbul'da büyük finalde yarışacak ve büyük ödülün sahibi olacak.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, gençleri havacılık alanında daha girişimci kılmayı ve bu alanda yeni fikirler ortaya çıkmasını amaçladıklarını belirterek, “Aklı göklerde olan gençlerin fikirlerin nasıl olgunlaşacağını ve nasıl bir iş modeliyle hayata geçebileceğini öğrenebilecekleri bu programa ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz." ifadelerini kullandı.

Gür, etkinliğe katılma fırsatı yakalamak isteyen öğrencileri www.airpreneurs.com adresinden başvuru yapmaya davet etti.

Uzay ve Havacılık Bilimleri Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey ise etkinlikle öğrencilerin büyük bir firmanın problemini gözlemleyip, çözüm üretme yeteneklerini geliştireceklerini vurguladı.

Bölüm öğrencilerinin uçak montajına aşina olduklarını aktaran Güzelbey, "Etkinlikte aldıkları eğitimle problem çözerken strateji nasıl geliştirilir, bunu da gözlemlemiş olacaklar." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.