İşte Konya'nın yeni AK Gençlik Kolları

İşte Konya'nın yeni AK Gençlik Kolları
AK Parti Konya İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kongrede Mustafa Selman Avcı görevi Ahmet Murat Koru’dan devraldı. Kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans aracılığıyla katılım sağladı.

AK Parti Konya İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Pandemi önlemlerine uygun olarak gerçekleştirilen kongre, Selçuklu Kongre Merkezi’nde saat 14.30’da başladı. Tek aday ve tek listeyle gidilen kongrede Mustafa Selman Avcı görevi Ahmet Murat Koru’dan devraldı. Kongreye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video konferans aracılığıyla katılım sağladı.  Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Konya İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongresi’nin yanı sıra, AK Parti Adana, Ankara, Erzurum, İstanbul, Malatya, Mardin, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon, Van İl Gençlik Kolları 6. Olağan Kongrelerine de canlı bağlantıyla katıldı.

4.jpg

“AK PARTİ HER KADEMESİYLE İNSANLIĞA MODEL OLACAK BİR KADRO HAREKETİDİR”

AK Parti’nin her kademesiyle gece gündüz demeden insanlığa model olacak, ülkenin sıkıntılarını adım adım aşacak bir kadro hareketi olduğunu ifade eden Ak Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, “Teşkilatlarımızın kongre süreçlerini hep birlikte takip ettik. İlçelerimizde kongrelerimizi tamamladık. Geçtiğimiz günlerde kadın kollarımızın kongresini de yaptık. Bugün ise gençlik kollarımızın kongresini gerçekleştiriyoruz, inşallah Pazartesi günü de ana kademede il kongremizi tamamlayacağız. Bu kutlu yürüyüşe inanarak çıkan bu ekip, genel başkanından üyesine kadar inandığı için yürüdü. Bastığı yerin sağlamlığına ve taşıdığı değerlerin önemine inandı. AK Parti, her kademesiyle gece gündüz demeden insanlığa model olacak, ülkenin sıkıntılarını adım adım aşacak bir kadro hareketidir. Bugüne kadar yapılan hizmetlerden daha ötesinin yapılacağı geleceğin Türkiye’sinde inşallah siz değerli genç kardeşlerimin, sizden sonrakilere emanet edeceği bir örnek ülke yürüyüşünü bugünden görebiliyoruz.  Biz şu anda dünyanın yaşadığı onca zorluğun daha azını yaşıyoruz. Bu da bu ülkeyi yöneten ekibin dirayeti ve ferasetinden kaynaklanıyor. Geçmişte bu ülke ne krizler yaşadı. Ama bugün hamdolsun salgına karşı yürütülen topyekun çabalar meyvesini bir bir veriyor. Bu ülkeyi geleceğe taşıma gayretinde bulunan Cumhurbaşkanımıza ve ekibine, genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, teşkilat kademelerinde görev alan kardeşlerime bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün nöbeti devredecek olan Ahmet Murat Koru kardeşimle güzel ve bereketli bir çalışma dönemini yürüttük. Onun şahsında yönetimindeki tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Nöbeti devralacak olan Mustafa Selman Avcı kardeşime ve oluşturduğu yönetime kolaylıklar diliyorum. El ele gönül gönüle verirsek ulaşamayacağımız hiçbir hedef yok. 6. Olağan Gençlik Kolları Kongresi’nin partimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

6.jpg

“GENÇLER İÇİN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN BİR LİDERİMİZ VAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Vesayetin ve darbeci zihinlerin hüküm sürdüğü bir dönemde kendine inanan, güvenen, hizmete sevdalı kadrolar AK Parti’yi kurdular. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan o gün bir söz verdi; ‘Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedi. 14 Ağustos 2002 itibarıyla AK Parti, Türkiye’yi ışığıyla aydınlatmaya başladı. Dünya değişiyor, Türkiye de değişiyordu. Ancak, 28 Şubatçı, statükocu ve darbeci zihniyet önümüze engel çıkarmaya devam etti. 367 garabeti, e-muhtıralar ve daha nice kirli girişime rağmen hiç kimse AK Parti ve Türkiye’nin yükselişine engel olamadı, olamıyor da Allah’ın izniyle. Partimiz kurulduğundan bu yana işletilmeye çalışılan kaos planlarını her daim milletimizin güçlü desteği ile bertaraf ettik. Eğitimden ekonomiye, sanattan kültüre ve teknolojiye kadar birçok alanda yaptığımız icraatları, getirdiğimiz yenilikleri milletimizin teveccühü ve desteği ile gerçekleştirdik. Muhtar olamaz dediler Cumhurbaşkanı yaptık. Yaptığımız her hizmete karşı oldular, biz hem fiziken hem de gönülden gönüle nice hizmetler yaptık, nice köprüler kurduk. LGBTİ sapkınlığı dediler, Kâbe’yi ayaklar altına aldılar, biz inancımızdan taviz vermedik, şer ve terör odaklarına gereken cevabı verdik. Genç kardeşlerim, bizden önceki iktidar dönemlerinde katsayı problemleriyle, gençlere yetmeyen burs miktarlarıyla daha birçok problemlerle mücadele eden bir gençlik vardı Türkiye’de. Liderler ve iktidarlar gençler için asla ellerini taşın altına koymamışlardı. Şükürler olsun ki gençlerin halinden anlayan, gençlerle her zaman bir araya gelen ve en önemlisi de gençler için elini taşın altına koyan bir liderimiz var. İktidara geldikten sonra birçok sorunu hızla çözüme kavuşturduk. Gençlerimizin hayallerini, umutlarını ve kendilerini keşfetmelerini izin verecek her türlü hizmeti gençlerimize sunduk. Sadece burs miktarlarına bakarak nereden nereye geldiğimizi hepimiz daha net anlayabiliriz. Çok zor günlerden geçtik. Allah o günleri bir daha göstermesin diye dimdik ayaktayız. Necip Fazıl Kısakürek ne güzel söylemiş, ‘Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik. Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik. Yeni bir devrinin önünde dimdik bekleyen bir gençlik. Meydana çıkacağı günü kollayan bir gençlik. Milletine ve ümmetine, tüm insanlığa örnek teşkil edecek bir gençlik. Kim var diye seslenince sağına ve soluna bakmadan ben varım cevabını cesurca veren bir gençlik. Her türlü zehirli tesirden nefsini koruyabilecek bir gençlik. Destan yazabilecek bir gençlik. Hep daha iyisine daha güzeline ulaşmak için çalışan gençlik. Rabbimden ve Resulünden başka dayanak aramayan bir gençlik.’ İşte bu gençliği burada şu anda, bu solanda oturan gençlikte görüyorum. Sizlerle gurur duyuyoruz. AK davanın yürekli gençleri hepinizi gönülden kucaklıyorum” dedi.

3-001.jpg

“GENÇLERİMİZİN ENERJİSİ AK PARTİ’YE GÜÇ VERİYOR”

Salonu dolduran gençleri selamlayarak konuşmasına başlayan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Hem küresel olarak hem de ülke olarak zor zamanlardan geçtiğimiz bu dönemlerde gençlerimizin fedakarlığı, azmi ve aklı, geçmişte olduğu gibi şimdi de çok büyük önem arz ediyor. Şartlar ne olursa olsun, karşımıza hangi zorluklar çıkarsa çıksın, tehdit nereden gelirse gelsin, bu ülke, gençlerimizin azmi, ülkesine olan sevgisi ve cesareti sayesinde her türlü zorlukla baş edecek güçtedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, gençlerimizin gayreti ve samimiyeti ile hedeflerimize emin adımlarla ve kararlılıkla yürümeye devam edeceğiz. Artık AK Partimizin 20. yaş gününü kutlamaya hazırlanıyoruz. Şimdi yeni bir vizyonla, uzaya çıkmaktan bahsediyoruz. Partimiz, 20. yılında da tıpkı gençlerimizin enerjisi gibi geleceğe bakıyor. İnşallah bu salonu dolduran gençlerimiz, Türkiye’nin yarınlarına çok güzel hizmetlerde bulunacaklar. Biz buna canı gönülden inanıyoruz, gençlerimize güveniyoruz. Bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı Ahmet Murat Koru kardeşime gönülden teşekkür ediyorum. Konya her konuda örnek olduğu gibi teşkilatlanma konusunda da çok güzel bir örnek. Başkanlarımız, görev süreleri dolunca, çıtayı kendilerinden daha yükseğe taşıyacak arkadaşlarımıza görevlerini devrediyorlar. Bugüne kadar hizmet eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

2.jpg

“KONYA’MIZIN ÖMERLERİNİ GÖRÜYORUM”

Gençlik kolları başkanlığının son konuşmasını duygusal bir veda ile yapan AK Parti Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru ise şu ifadeleri kullandı: Hayatta bazı anlar vardır. O an bizler için zaman durur. Vakit işlemez olur. İşte şu anda ben öyle bir zamandayım. 11 yıllık gençlik siyasi hayatımda 3,5 yıl il başkanlığı görevini yürüttüm. İl başkanlığımın bu son gününde bu anı kaydediyorum. Allaha hamd ediyorum; çünkü bana bugün bu mutluluğu yaşattı. Cumhurbaşkanımızın yıllar önce başlattığı davamızı yine Cumhurbaşkanımız bugün Ömerlerin omuzlarına emanet ediyor. Ben bugün Cumhurbaşkanımızın işaret ettiği Ömerleri bu salonda görüyorum. Zamanın hükmü altında ezilmemiş, sevdasına ruh, mücadelesine inanç ve ömrüne dava katan Konya’mızın AK gençlerini, Konya’mızın Ömerlerini görüyorum. Allah sizlerden razı olsun. O kadar çok teşekkür edilecek kurum ve kuruluş var ki her birini inanın tek tek saymak mümkün değil. Ama bugün şehrimizin dört bir yanından gelmiş ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, gençlik ve kadın kolları başkanlarımız aramızda. Bana bu yolda yarenlik, yol arkadaşlığı ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum.

“GENÇLİK TEŞKİLATI, AK PARTİ’NİN OKULUDUR”

Gençlik teşkilatının, AK Parti’nin okulu olduğunu söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, “AK Parti’ye yakışır güzel bir kongre gerçekleştiriyoruz. Belki 2002’den bu yana 20’ye yakın gençlik, kadın ve ana kademe kongreleri yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Her birinde coşku artarak devam ediyor. AK Parti’nin okulu olan Gençlik Kollarında bu heyecanı ve coşkuyu görmek bizleri gelecek adına çok daha umutlandırıyor. Bir partinin gençlik ve kadın kolları zayıfsa ana kademesi de zayıf olur. Çok şükür sizlerin yaşına gelmiş bu partimiz gönül coğrafyasına hizmet etmeye devam edecek. Konya milletvekilleri olarak her birimiz yanınızda olmaya devam edeceğiz. Bizler birbirimizi anlıyoruz. Geleceğe hep ümitle ve güzel umutlarımızla yürüyeceğiz. Cumhurbaşkanımıza yakışır bir gençlik ve teşkilat olma bilinciyle hep birlikte kol kola yürüyeceğiz. Bu kongrenin hazırlanmasında görev alan emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“BU SALONDA NİCE RECEP TAYYİP ERDOĞANLAR GÖRÜYORUM”

AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “20 yıl önce AK Parti kurulurken kim derdi ki böyle büyük ve güzel salonlarda dava neferi bir gençlik olarak kongre yapacağımızı. Kim derdi ki bu kadroların cesareti ve feraseti sayesinde bu ülke şahlanacak, kalkınacak. Kim derdi ki bu ülke bir gün büyük bir doğal gaz rezervi bulacak. Yerli otomobil fabrikası açacak. Kim derdi ki bu ülkede yıllarca bedel ödemiş, okuma hakkı elinden alınmış başörtülü kardeşlerimizin sorunu öyle bir çözülecek ki, çözüm sırasında CHP bile destek vermek zorunda kalacak. Ve kim derdi ki 86 yıllık rüyamız Ayasofya tekrar cami olarak açılacak. Bütün bunlara bakınca rabbimize hamd etmemek elde değil. Benim en önemsediğim nokta ise, Rabbimizin bunu nasip ettiği kişi kim derki ki 16 yaşında lise okuyan bir çocuk Beyoğlu’nda Gençlik Kolları yönetimine girecek ve davasına sahip çıkacak ve rabbim de bütün bu yapılanları ona yapmayı nasip edecek. İşte bizim asıl örnek almamız gereken yer burasıdır. Bu ortamda nice yetişecek Recep Tayyip Erdoğanlar görüyorum. Biz asla bireysel düşünmedik. Küçük gündemlerle vaktimizi harcamayacağız. Biz davamızın neferi olarak büyük ufuklara yürüyeceğiz. Ben solana baktığımda kardeşlik görüyorum. Bu kardeşliği bize nasip eden rabbime bir kez daha hamd ediyorum” açıklamasında bulundu.

İşte Konya Ak Parti İl Gençlik Kollarının tam listesi;

12-002.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.