AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru
Genel Başkan Yardımcısı Ataş:- "Temayül sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmayacağız, böyle bir usulümüz, geleneğimiz yok. Temayül sonuçları sadece kendi yetkili organlarımızda değerlendirme yapmak üzere yapılmış bir şeydir, yoksa bir seçim sonucu gibi 'şuna şu

ANKARA (AA) - ENES KAPLAN / İLHAN TOPRAK - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, "Temayül sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmayacağız, böyle bir usulümüz, geleneğimiz yok. Temayül sonuçları sadece kendi yetkili organlarımızda değerlendirme yapmak üzere yapılmış bir şeydir, yoksa bir seçim sonucu gibi 'şuna şu kadar oy çıktı, buna bu kadar oy çıktı' gibi bir değerlendirmemiz söz konusu değil." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ataş, 2. Olağanüstü Büyük Kongre'de genel başkan adayını belirlemek için iki gündür süren temayül yoklamalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve 26. Dönem milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, 474 kişinin bugün için davet edildiğini anımsatan Ataş, yönetici pozisyonundaki teşkilat mensupları, il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve büyükşehir belediye meclislerinin başkanvekillerinin görüşlerinin dün gerçekleştirilen temayül yoklamasıyla alındığını söyledi.

Ataş, "Temayül sonuçlarını kamuoyuyla paylaşmayacağız, yani böyle bir usulümüz, geleneğimiz yok. Temayül sonuçları sadece kendi yetkili organlarımızda değerlendirme yapmak üzere yapılmış bir şeydir, yoksa bir seçim sonucu gibi 'şuna şu kadar oy çıktı, buna bu kadar oy çıktı' gibi bir değerlendirmemiz söz konusu değil." diye konuştu.

Temayül yoklamasının partilerinin kurulduğu günden bugüne kadarki süreç içerisinde önemli konular ve kararlar arifesinde çalıştırdıkları bir mekanizma olduğuna vurgulayan Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Temayül yoklaması istişari mahiyette yapılan bir yöntemdir. Şu andaki Genel Başkanımız Sayın Davutoğlu'nun da genel başkan olmadan önceki süreçte bugünkü Cumhurbaşkanımız, o zaman genel başkanımızdı, aynı mekanizmalarda yine temayül yoklamalarını yapıp birimlerin, milletvekillerinin, MKYK üyelerinin, il başkanlarının kanaatlerine, görüşlerine başvurmuştu, ondan sonra da kararını açıklamıştı. Bugün yaptığımız da bundan farklı değil. Dolayısıyla biz Anadolu'da, Türkiye'nin her tarafında, 81 ilde görev yapan ana kademe kadın kolları, gençlik kolları başkanlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz yani il genel meclisi başkanımız ve belediye meclis üyesini temsilen büyükşehir belediye meclis başkanvekillerimiz, bugün de partimizin kurucu üyeleri, milletvekilleri, kadın, gençlik kollarımızın ve ana kademenin Merkez Karar Yönetim urulu üyeleri, Disiplin Kurulu üyeleri, Demokrasi Hakem Kurulu üyeleri ve Siyasi Erdem Etik kurulu üyelerinin katıldığı kişilerin görüşlerine, kanaatlerine başvurduk."

- "Tek başına kriter değil"

İki günlük çalışmada amacın genel başkan adayının belirlenmesi noktasındaki eğilimi görmek olduğuna işaret eden Ataş, "Yoksa tek başına genel başkan adayını belirleyecek bir kriter değildir. Oradan çıkan sayısal sonuca göre genel başkan adayı belirlemiyoruz, sadece eğilimi görmek, neyi tavsiye ediyorlar, neyi düşünüyorlar bu eyleme yönelik bir çalışmadır." ifadesini kullandı.

Ataş, "Dün ve bugün bu çalışmalarımızı yaptık bitirdik, bundan sonraki süreçte yetkili kurullarımızda bunların değerlendirmesini yapıp Sayın Cumhurbaşkanımızla da istişare edip onun da kanaat ve görüşlerine başvurmak suretiyle genel başkan adayımızın kim olacağına karar vermiş olacağız. Muhtemelen perşembe günü, benim kişisel görüşümdür bu, genel başkan adayımız kamuoyuyla paylaşılır diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.