AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'ne doğru
Genel başkan adayının belirlenmesi için partililerin önerilerinin alındığı temayül yoklamaları tamamlandı- İki günlük süreçte yaklaşık 800 partili görüş bildirdi

ANKARA (AA) - AK Parti'nin 22 Mayıs'ta yapılacak 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayını belirlemek için iki gündür süren temayül yoklamaları tamamlandı.

Parti genel merkezinde yapılan temayül yoklamalarının ikinci gününde, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve 26. Dönem milletvekillerinin de aralarında bulunduğu, 474 kişi genel başkan adayıyla ilgili görüş bildirmeleri için davet edildi.

Davet edilen isimlerden bazılarının mazeret bildirerek, bazılarının ise şehir dışı ve yurt dışı programları nedeniyle yoklamaya katılamadıkları belirtildi.

Temayül yoklamasının ilk gününde de yönetici pozisyonunda bulunan teşkilat mensupları, il başkanları, il belediye başkanları, il genel meclis başkanları ve büyükşehirlerdeki belediye meclis başkanvekilleri davet edilerek yeni genel başkan adayıyla ilgili görüş ve kanaatleri alındı.

İki günlük temayül yoklamasında yaklaşık 800 partilinin görüşüne başvuruldu.

Başkanlığını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın yaptığı Temayül Komisyonu, istişari mahiyette gerçekleştirilen yoklamaların sonuçlarını bu akşamdan itibaren değerlendirmeye başlayacak.

Değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından perşembe günü genel başkan adayının açıklanması bekleniyor.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.