Ak Parti 757 İlçe Kongresini Tamamladı

Ak Parti 757 İlçe Kongresini Tamamladı
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ataş, bugüne kadar 757 ilçede kongrelerini tamamladıklarını bildirdi.

ANKARA(AA) - AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AA muhabirine, AK Parti'deki kongre sürecine ilişkin bilgi verdi. Ataş, "19 Ağustos'tan bugüne kadar, 757 ilçemizin kongresini bitirmiş olduk. 215 ilçemizden 8 tanesinde atama yoluyla görevlendirmelerimizi yaptık. Kalan ilçelerimizi de Ocak 2018 sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz." dedi.

Bugüne kadar büyükşehir statüsünde olan 8 ilin ilçe kongrelerini tamamladıklarını anımsatan Ataş, büyükşehir olmayan illerden 48'inde de ilçe kongrelerini bitirdiklerini aktardı.

AK Parti teşkilatlardaki yenilenmeyle ilgili mülakatların devam ettiğini belirten Ataş, "306 ilçeyle ilgili mülakatlar yapıldı. Bin 200 kişiyle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Mülakatlarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

İl kongreleri mart sonunda bitecek

İstanbul, İzmir, Aydın ve Siirt'te hiç ilçe kongresi yapmadıklarını hatırlatan Ataş, şöyle devam etti:

"23 il başkanı ataması gerçekleştirdik. 7 il başkanlığımızın ataması yapılmadı, çalışmalarımız devam ediyor. Genel Başkanımız ile uygun bir vakit bulabildiğimiz zaman, 7 il başkanımızın da atamasını inşallah gerçekleştireceğiz. Bu iller, Van, Diyarbakır, Mardin, Hatay, Burdur, Bingöl ve Kastamonu illerinden oluşuyor. Bizzat Cumhurbaşkanımızın yapacağı mülakatla o illerimizin il başkanlarını da belirlemiş olacağız. İl kongrelerimizi de inşallah en geç mart sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz."

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il kongrelerine katılma arzusu olduğunu ifade eden Ataş, "Cumhurbaşkanımızın katılamadığı illere de Sayın Başbakanımızı programlamaya çalışıyoruz." bilgisini verdi.

Ocak sonuna kadar 24 il kongresi planlandı

Ataş, Ocak 2018 sonuna kadar 24 ilin kongrelerini planladıklarına değinerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı 4 il daha ilave edebileceklerini bildirdi.

Ataş, bu hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Yalova, pazar günü de Karaman il kongresini yapacaklarını aktardı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın da cumartesi günü Artvin, Ardahan, pazar günü ise Çankırı ve Kırıkkale il kongrelerine katılacağını ifade eden Ataş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 23 Aralık'ta Hakkari, Şırnak kongrelerini gerçekleştireceklerini anlattı.

Muhabir: Muhammed Ali Toruntay

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.