AK Parti Ankara Milletvekili Ünal:

AK Parti Ankara Milletvekili Ünal:
"Başkanlık, Türkiye'nin ve Türkiye ekonomisinin çıkış yoludur ama şu anda çok mümkün görünmediğini görüyoruz. Dolayısıyla belki bir geçiş formülü olarak partili cumhurbaşkanlığı masaya geldi"- "Düşük profilli ifadesi, 'çok munis, sakin, samimi, vakur, müt

ANKARA (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, başkanlık sistemini Türkiye'nin ve Türkiye ekonomisinin çıkış yolu olarak gördüklerini belirterek, "Ama şu anda çok mümkün görünmediğini görüyoruz. Dolayısıyla belki bir geçiş formülü olarak partili cumhurbaşkanlığı masaya geldi." dedi.

Ünal, Keçiören Belediyesince Neşet Ertaş Kültür Merkezi önünde düzenlenen "Tornetle Geri Dönüşüm" etkinliğinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin "Partili cumhurbaşkanlığı" açıklamasına ilişkin değerlendirmesi sorulan Ünal, "Başkanlık anlamında anayasa değişikliği biraz zor görünüyor şu anda." diye konuştu.

Partili cumhurbaşkanlığının formüllerden bir tanesi olarak eskiden beri masada bulunduğunu kaydeden Ünal, "O formül zannedersem gündeme gelecek." ifadesini kullandı.

Türkiye'deki sistem sorununa ciddi şekilde çare üretecek bir formül olduğunu vurgulayan Aydın Ünal, şunları söyledi:

"Derinlemesine incelediğiniz zaman cumhurbaşkanının tarafsızlığı üzerinden rahmetli Özal'dan başlayarak, Türkiye'de çok ciddi bir tartışma vardı. O tartışmayı sona erdirmiş ve Türkiye'de sistemi çok rahatlatmış bir değişiklik olacak. Başkanlık hayalimizdir. Türkiye'nin ve Türkiye ekonomisinin çıkış yoludur başkanlık. Ama şu anda çok mümkün görünmediğini görüyoruz. Dolayısıyla belki bir geçiş formülü olarak partili cumhurbaşkanlığı masaya geldi."

- "MHP üzerinden siyaseti dizayn etmeye yönelik çaba var"

MHP ve AK Parti'nin koalisyon tartışmalarının gündemde bulunduğunun anımsatılması üzerine Ünal, AK Parti'nin 317 milletvekili olduğuna işaret ederek, "Yüzde 50 ile gelmiş bir partiyiz. Dolayısıyla bir koalisyon söz konusu değil. Partiler kimi zaman belli konularda ittifaklar yaparlar. Birlikte hareket edebilirler. Bunun koalisyon olarak adlandırılmasını doğru bulmuyorum." değerlendirmesinde bulundu.

MHP'deki kongre sürecine dair ise yargı sürecinin devam ettiğini aktaran Aydın Ünal, şöyle konuştu:

"MHP üzerinden siyaseti dizayn etmeye yönelik bir çaba var. MHP'ye FETÖ'nün bir müdahalesi söz konusu. Bu artık gizlenmiyor. Muhalefet adı verilen birtakım isimler üzerinden FETÖ, CHP'yi dizayn ettiği gibi MHP'yi de dizayn etmeye çalışıyor. FETÖ'nün en önemli özelliklerinden birisi yargıyı kullanmaktır. Burada da yargının kullanıldığına dair şüphelerimiz var. Umarım MHP, bu siyasete müdahaleyi başarıyla atlatır. Millet iradesini yansıtan bir parti olarak ayakta kalır. CHP bunu başaramadı ama MHP'nin başarmasını umuyoruz."

- "Benim tarafımdan yapılmış bir hata olduğunu kabul ediyorum"

Bir gazetecinin "Düşük profilli başbakan" tartışması ve o tanımla neyi kastettiği şeklindeki soruya da Ünal, kelimelerin anlamının bazen değişebileceğine işaret ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kelimelerin manaları zamanla değişir. Bazen bir kelime çok olumlu bir anlama gelebilir. Algısı değişince kelimenin de manası değişir. Düşük profilli ifadesi, 'çok munis, sakin, samimi, vakur, mütevazı, sessiz ve derinden işini yapan' anlamında bir kelimeydi. Düşük profilli bir kelimeydi. Ama kelimelerin manası değişir. Türkiye'de bunun manası değişti. Dolayısıyla önemli olan halkın anladığı manadır. Madem halkımız bunu kötü, olumsuz anlamda görüyor, ben de bunun benim tarafımdan yapılmış bir hata olduğunu artık kabul ediyorum."

AK Parti'nin yeni genel başkanı ve başbakan adayları konusunda isim sorulması üzerine ise Aydın Ünal, belirlenmiş bir isim olmadığını vurgulayarak, "Partimiz bir ismi mutlaka çıkaracaktır. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız gerçekten çok başarılı bir performans sergileyerek, özellikle ekonomide tıkanan noktaları açacak ve Türkiye'yi uçuracaklardır diye bekliyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.