Ak Parti Denizli Milletvekili Özkan:

Ak Parti Denizli Milletvekili Özkan:
"Türk ve Türkiye düşmanlarının taşeronu haline gelmiş bir CHP ve onun İl Başkanı ile karşı karşıyayız"

TBMM (AA) - AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarına ilişkin, "Türk ve Türkiye düşmanlarının taşeronu haline gelmiş bir CHP ve onun il başkanı ile karşı karşıyayız." dedi.

Özkan, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel ile Mecliste düzenlediği basın toplantısında, CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi'nde il başkanlığına seçilen Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımlarına tepki gösterdi.

FETÖ'nün 2010'da düzenlediği kumpasla dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifa ettirildiğini anlatan Özkan, CHP'deki tarihi kırılmanın da bu tarihten itibaren yaşandığını savundu.

Baykal'dan sonra FETÖ'nün emri altına girecek yeni bir CHP'nin dizayn edildiğini vurgulayan Özkan, şunları kaydetti:

"FETÖ'nün siyasetteki uzantısını arayanlar, 2010 yılında dizayn edilen CHP'ye dikkatle bakmalıdırlar. Baykal'ı istifa ettiren FETÖ zihniyeti, yerine getirdiği Kemal Kılıçdaroğlu ile her türlü FETÖ karşıtlığını ortadan kaldırmıştır. 'F tipi yapılanma'nın mucidi Deniz Baykal'ın devlet içerisindeki FETÖ yapılanmasına işaret eden CHP gitti, yerine FETÖ'nün devlet içerisindeki yapılanmasına kalkan olan bir CHP geldi. Bir milletvekili çıkıyor, terörle mücadele eden SİHA'larımızı aşağılıyorken, bir il başkanı çıkıyor bu ülkede birliği ve beraberliği, güveni ve barışı tehdit edecek paylaşımlarda bulunabiliyor. Yaşananları Erdoğan nefreti üzerinden CHP seçmenine rahatlıkla kabul ettirebileceklerini zannediyorlar. Ortada Ortadoğu'da, Suriye'de yaşanan ülkemizi kuşatma anlayışının içeride taşeronluğunu yapan bir ana muhalefet partisi vardır."

Özkan, Kaftancıoğlu'nun paylaşımlarında "Ermeni soykırımı" cümlesini kullanarak tarihi ve Türk milletini aşağılamasının yanında "Devlet katil değil seri katil" diyerek hayatını kaybedenlerin suçunu da devlete yüklediğini söyledi.

Kaftancıoğlu'nun, yüzünde maske, elinde taşla polise karşı koyarken çekildiği fotoğrafları paylaşmasına da tepki gösteren Özkan, "Kaftancıoğlu, bu paylaşımıyla da vandallığa sahip çıktığını gösteriyor. CHP ile HDP'nin ortak hareketini kutlayarak da mesajlar yayınlıyor. Darbe gecesi de daha olayın aslı astarı belli değilken 'Alın size nur topu gibi mağduriyet' diyerek 15 Temmuz hain darbe girişimini basit bir olay gibi göstermeye gayret ediyor. Tüm bunlara baktığımızda Türk ve Türkiye düşmanlarının taşeronu haline gelmiş bir CHP ve onun İl Başkanı ile karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.

Özkan, CHP'ye oy vermiş insanlar adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yönetimine; milletle ve tarihle kavgalı olduğunu belirttiği Canan Kaftancıoğlu'nun derhal görevden alınmasını talep etti.

Cahit Özkan, CHP'yi, Kaftancıoğlu'nun sosyal medya paylaşımlarından dolayı da hem devletten hem de milletten özür dilemeye çağırdı.

- "CHP İl Başkanı derhal bu görevinden istifa etmelidir"

İshak Gazel ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında, bir vatandaşın TBMM önünde kendini yaktığına değinerek "Kendini niye TBMM önünde yakıyorsun, gidip sarayda yaksaydın ya" sözlerini sarf ettiğini, Kılıçdaroğlu'nun bu sözleriyle tüm milleti şaşırttığını söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun bu tepkisiyle siyaset adamlığından uzak bir tavır sergilediğini ifade eden Gazel, "Aynı şekilde CHP İl Başkanı'nın da ne siyaset adamlığıyla ne de devlet adamlığıyla bir alakasının olmadığını yaptığı paylaşımlarla görmüş olduk. Ağza alınmayacak küfürler bir tarafa, devletimize yönelik hakaretler bir tarafa, polisimize yaptığı hakaretler bir tarafa... Bunların hepsi ortaya çıktı. CHP il başkanı derhal bu görevinden istifa etmelidir." dedi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.