AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ensarioğlu:
"(AK Parti'nin dokunulmazlıkların kaldırılması teklifi) 316 imzayla verilmiştir, biz bu imzamızın, teklifimizin arkasındayız"

TBMM (AA) - AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, AK Parti'nin, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin, anayasa değişikliği teklifinde, 316 milletvekilinin imzasının bulunduğunu belirterek, "Biz bu imzamızın, teklifimizin arkasındayız." dedi.

Ensarioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Kendisinin demediği ve kastetmediği bir sözü" sarfettiğini anımsattı.

Galip Ensarioğlu, "Eğer dinlemediyse, dinlemeden, sosyal medya üzerinden yaratılmak istenen yalan yanlış algıları sorgulamadan söylüyorsa, bir partinin genel başkanı, anamuhalefetin genel başkanı bu vahim. Yok eğer ne dediğimi, kastettiğimi sormuş, öğrenmişse, buna rağmen o yalan yanlış haberleri ifade ediyorsa, bu daha vahim." diye konuştu.

Katıldığı televizyon programında, "Mevcut parlamenter sistemin, Türkiye'yi daha ileriye taşıyamadığını ve başkanlık sistemini, Türkiye için daha doğru bir sistem olduğu için savunduğunu" hatırlatan Ensarioğlu, "Parlamenter sistemin, güçlü iktidarlara çok daha güç ve imkan sunduğu, kuvvetler ayrılığı prensibinin tam olarak işlemediği" yönünde bir eleştiride bulunduğunu aktardı.

Söz konusu programda cemaate de çok ciddi eleştirilerde bulunduğunu vurgulayan Ensarioğlu, bu nedenle cemaate yakın kaynaklarca sosyal medya üzerinden yalan ve yanlış bir algı yaratılmak istendiğini ve bunun diğer siyasi partilerce de kullanıldığını belirtti.

Son günlerde şahsına yönelik itibarsızlaştırma ve şahsı üzerinden AK Parti'ye vurma yönünde bir takım gayretlerinin olduğunu savunan Ensarioğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki ihalelere fesat karıştırdığı ve burada evler satın aldığı şeklinde hakkında iftiralar atıldığını kaydetti.

Ensarioğlu, "Ben veya yakınlarım, uzaktan yakından hiç farketmez, herhangi bir yakınımız tek bir çakıl taşı satın almışsa Sur'da istifa etmeye hazırız." dedi.

Galip Ensarioğlu, "Diyarbakır'da, bütün müteahhitlerin dağlara götürülüp, yüzde 10 kimin, hangi çevrelerin aldığını herkes iyi bilir. Belediyelerde imar değişiklikleri nasıl yapılır, neye karşılık yapılır, yetkisi olmayan komisyonlarla görüşülüp, talimatlarla imarlar nasıl değiştirilir, bunu bütün bölge halkı bilir. Biz temiz alanda siyaset yapmak isteriz. Ama bu çamurun içine bizi çekmeye çalışırlarsa, o çamurda boğulurlar." değerlendirmesinde bulundu.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili bir soru üzerine Ensarioğlu, "Dokunulmazlık meseleleri Genel Kurul'a geldiği zaman partilerin bu konularda grup kararı alması, telkinde bulunmak anayasaya aykırıdır. Herkes kendi hür iradesiyle gelir, orada tercihini belirler." yanıtını verdi.

Hassas bir konu olan dokunulmazlıkların, muhalefet tarafından istismar edildiğini ileri süren Ensarioğlu, "Blöflerini gördük, 'hodri meydan' dedik. 'Dokunulmazlıkları kaldıralım' diyenlerin tamamı geri çekildi, biz yalnız kaldık." dedi.

Bu konuda AK Parti olarak dokunulmazlıkların kaldırılması için anayasa değişikliği teklifinde bulunduklarını hatırlatan Ensarioğlu, "316 imzayla verilmiştir, biz bu imzamızın, teklifimizin arkasındayız." diye konuştu.

Geçmişte, anayasa değişikliklerinin Genel Kurul'da oylanması sırasında fireler verildiğinin anımsatılması üzerine Ensarioğlu, "Ben AK Parti Grubu'nda böyle bir şey olacağını tahmin etmiyorum. Ama diğer gruplara kefalet edemeyiz." ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran'ın operasyon yöntemiyle ilgili sözleri konusundaki değerlendirmesi sorulan Ensarioğlu, şunları söyledi:

"CHP'nin içindeki çok seslilik, çok başlılık ve kafa karışıklığı sadece bu konuda değil, her konuda var. CHP ilk önce kendi içinde bunu sorgulamak durumundadır. Daha sonra bunun değerlendirmesini halkımız yapacaktır."

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile başlayan bir üslup tartışması var. Bununla ilgili görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusunu ise Ensarioğlu, "Söyleyecek sözü olmayan, haklı olmayan küfre sarılır. Kendisine, partisine ve hiçbir siyasetçiye yakışmayacak bir üslup. Bunu seçmen, özellikle CHP seçmeni, bayan seçmenlerin de çok iyi değerlendireceği, takdir edeceği kanaatindeyim." diye yanıtladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.