Ak Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı:

Ak Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı:
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 2017'de Erzurum için 490 milyon lira harcadı, Erzurum'a son 14 yılda 770 milyon liralık eğitim, 838 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı"

TBMM (AA) - AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2017'de Erzurum için 490 milyon lira harcadığını, kente son 14 yılda 770 milyon liralık eğitim, 838 milyon liralık da sağlık yatırımı yapıldığını söyledi.

Ilıcalı, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir ile düzenlediği basın toplantısında, CHP milletvekillerinin, son zamanlarda TBMM Genel Kurulunda, Erzurum üzerinden siyaset ve muhalefet yapmaya başladıklarına işaret etti.

Bu milletvekillerinin "Erzurum'un bütçede payı yok" dediklerini ifade eden Ilıcalı, AK Parti iktidarında Erzurum'a yapılan ve yapılacak olan projeleri anlattı.

Mustafa Ilıcalı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2017 yılında Erzurum için 490 milyon lira harcadığını, iline son 14 yılda 770 milyon lira eğitim yatırımı yapıldığını ifade ederek, "838 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı, en büyük şehir hastanelerinden birisi 2018 yılında Erzurum'da açılacak." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Erzurum için yaptığı yatırımın 1,17 milyar lira olduğunu ifade eden Ilıcalı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yatırımının 1,9 milyar lira olarak gerçekleştiğini söyledi. Mustafa Ilıcalı, dar gelirli vatandaşlar için çok sayıda konut yapıldığını da belirtti.

Ilıcalı, "İlimize orman ve su işleri ile baraj yatırımı 1,53 milyar lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yatırımı 291 milyon lira. Yerel yönetimlere de 2,7 milyar liralık destek verildi." diye konuştu.

Erzurum'da gelecek yıl 19 kilometrelik tramvay hattının hizmete gireceğini söyleyen Ilıcalı, "Erzurum'a 1,5 milyar liralık Ovit Tüneli ile deniz getireceğiz." ifadesini kullandı.

Ilıcalı, Erzurum'un tarihi Kars-Tiflis-Bakü demiryolu hattı üzerinde olduğunu ifade ederek, Pekin'den kalkan trenin Kars ve Erzurum üzerinden Londra'ya gidebileceğini bildirdi.

İbrahim Aydemir de Erzurum'un yatırımlarda ve hizmetlerde zirve noktalara ulaştığını söyledi.

"Ovit Tüneli gibi aklın almadığı yatırımla, Erzurum'a, ak anlayış deniz getirdi." ifadesini kullanan Aydemir, "Siyaset ve halkın cahili olan muhalefet milletvekili, 'Erzurum'da tezek yakılıyor' diyor. Köylerde bu neviden yakıta kimsenin ihtiyacı yok ama tezek de bir vakıadır ve yakılıyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.